Polèmica

La Complutense emmarca els crits masclistes en unes «relacions» entre col·legis majors «que han superat tots els límits»

La Complutense emmarca els crits masclistes en unes «relacions» entre col·legis majors «que han superat tots els límits»
1
Es llegeix en minuts

«Putes, sortiu dels vostres caus, sou totes unes nimfòmanes. Us prometo que cardareu totes». Les frases pronunciades a crits per les finestres del Col·legi Major Elías Ahuja, adscrit a la Universitat Complutense de Madrid, cap a les joves residents del Col·legi Major Santa Mónica han provocat la reacció unànime de tota la comunitat universitària, sobretot de la Complutense, que va emmarcar el succeït en «les relacions» habituals entre col·legis que «en aquest cas han superat qualsevol límit». Així ho va explicar Rosa de la Fuentes, vicerectora de la Universitat, que ha desplaçat aquest matí fins al col·legi major per condemnar el succeït i mostrar tot el suport a la direcció de la residència, que va expulsar l’alumne que va proferir els crits masclistes, segons relata aquest dijous ‘El Periódico de España’, del grup Prensa Ibérica.

Notícies relacionades

Segons expliquen residents dels dos col·legis majors, des de fa anys hi ha una tradició d’intercanviar càntics a l’inici del curs i després realitzar diferents ‘performances’ des dels balcons dels dos edificis, situats just davant. Segons el vídeo publicat a TikTok per una estudiant del Santa Mónica, diumenge passat, el càntic dels residents coneguts com els ‘Ahujos’ començava amb: «¡Mónicas putes!». Així començaven anomenant les seves veïnes. «Sortiu dels vostres caus i abandoneu-les, sou unes putes nimfòmanes», cridaven. Us prometo que cardareu totes a la ‘capea’». ¡Vinga Ahuja!», continuaven cridant. Just després, els residents del col·legi major obren les finestres i les persianes i comencen a cridar.

«Aquest tipus de declaracions no té cabuda en la societat i els pares i els diferents implicats estan avergonyits de la imatge que s’ha donat», assenyalava aquest matí Álvaro Nieto, portaveu del col·legi Major Elías, que ja dimarts passat va expulsar l’alumne que va proferir el crit. Es tracta d’un estudiant veterà de fora de Madrid que, segons aquest portaveu, es troba expulsat des de fa dos dies. «Està plorant des d’aleshores».