Gairebé una vintena de ferits

Els cinc ingressats per l’explosió de Girona evolucionen favorablement

  • Gairebé tots podran rebre l’alta avui mateix, ha informat l’Hospital Josep Trueta

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els dos adults i els tres nens hospitalitzats per les ferides de l’explosió a la Casa de Cultura de Girona evolucionen favorablement i gairebé tots podran rebre l’alta avui mateix, ha informat l’Hospital Josep Trueta, que apunta que la vida de la nena de 5 anys en estat menys greu no corre perill, però hi continuarà ingressada.

Divuit persones van resultar ferides, entre adults i nens, a l’explotar ahir divendres un bidó de nitrogen líquid durant un acte de divulgació científica, que barrejava màgia i ciència, celebrat a la Casa de Cultura de Girona per acostar la ciència als nens.

Intervenció d’urgència

A l’Hospital Josep Trueta hi van ingressar dos adults: una dona de 47 anys, que ha sigut intervinguda d’urgència aquesta nit passada i que rebrà l’alta en les pròximes homes, i un home de 31 anys que ha estat en observació i ja ha pogut sortir del centre sanitari.

Quant als menors, un nens de 10 anys i una nena de 12 continuen en observació a urgències però es preveu donar-los l’alta en les pròximes hores. L’altra menor, de 5 anys, està en estat menys greu i continuarà ingressada en planta de pediatria, però està estable i la seva vida no corre perill.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha desitjat a través de Twitter una ràpida recuperació als ferits i ha agraït les tasques dels equips d’emergència i dels equips sanitaris.

Notícies relacionades

A la mateixa xarxa social, el divulgador científic i organitzador de l’experiment, Dani Jiménez, ha lamentat els fets i ha assegurat que investigaran què ha pogut passar, a més de posar-se a disposició de les autoritats i de les famílies dels ferits.

Jiménez ha indicat que la seva empresa, CreaCiència, treballa amb «les màximes mesures de seguretat» i que en 20 anys de trajectòria «no s’ha produït mai cap mena d’incident».

Temes:

Girona