Ple del Congrés

La sessió de control del Congrés al Govern, en directe

L’oposició porta a la sessió de control les paraules d’Irene Montero sobre l’educació sexual

La sessió de control del Congrés al Govern, en directe
1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, haurà de respondre aquest dimecres en el Ple del Congrés per les seves paraules sobre la sexualitat dels nens i ho farà a instàncies de Vox, que la desafiarà a dimitir per aquestes polèmiques declaracions.

En la seva compareixença davant la Comissió d’Igualtat, Irene Montero va al·ludir a la importància que els menors coneguin el seu cos i el consentiment en les relacions sexuals. «Els nens, les nenes i les ‘niñes’ [sic] d’aquest país tenen dret a conèixer el seu propi cos, a conèixer que cap adult pot tocar el seu cos si ells no ho volen, i que això és una forma de violència», va explicar, defensant dret dels menors «a conèixer que puguin estimar o tenir relacions sexuals amb qui els doni la gana, basades, això sí, en el consentiment».

Per a Santiago Abascal, després d’aquestes paraules «és urgent» la dimissió o el cessament d’Irene Montero i que tanqui aquest ministeri totalitari al sortir». «¡Traieu les vostres brutes mans dels nens!», va escriure en el seu perfil de Twitter. Hores després, Vox va anunciar la presentació al Congrés d’una sol·licitud de reprovació de la ministra d’Unides Podem. I aquest dimecres, la diputada Inés Cañizares, preguntarà directament a la ministra si pensa «dimitir».

També Ciutadans ha qualificat d’«inadmissibles» les paraules de Montero sobre la sexualitat dels menors i ha exigit a la ministra que dimiteixi o bé que sigui cessada pel president, Pedro Sánchez.

Llei trans

Notícies relacionades

Davant aquestes crítiques, la ministra assegura que sent «molta vergonya» pel que considera «una campanya desplegada per l’extrema dreta». «Contra mi, el que vulguin», ha declarat la ministra en relació amb la crítiques i abans d’assenyalar que el país necessita «un acord per garantir que tots els nens, nenes i ‘niñes’ [sic] tenen dret i accés efectiu al dret a una educació sexual integral».

En la mateixa sessió de control, la titular d’Igualtat haurà de respondre a una altra pregunta, en aquest cas del PP i relativa a la futura llei trans. «¿Li sembla adequat que un home pugui evitar una denúncia per violència de gènere declarant que és dona davant el Registre Civil?», diu l’interrogant que li plantejarà la popular Marta González.