Cicló a les Canàries

Gran Canària segueix en alerta per l’‘Hermine’ i Lanzarote i Fuerteventura passen a prealerta

L’‘Hermine’ ha provocat més de 200 incidències durant la nit a les Canàries com a conseqüència de les intenses pluges

Gran Canària segueix en alerta per l’‘Hermine’ i Lanzarote i Fuerteventura passen a prealerta
2
Es llegeix en minuts

Canàries deixa enrere l’alerta màxima per la tempesta ‘Hermine’, però segueix en diferents nivells d’alerta, segons les illes. Així, Gran Canària, Tenerife, La Palma, La Gomera i El Hierro es mantenen en alerta, mentre que Fuerteventura, Lanzarote i La Graciosa estan en prealerta. És l’anunci realitzat pel president del Govern de les Canàries, Ángel Víctor Torres, després de la reunió de coordinació tècnica celebrada aquest dilluns al matí.

Això no significa que el risc per precipitacions s’allunyi, només que no seran tan intenses com les del cap de setmana. Per això, dimarts es reprenen les classes.

La previsió per tant és que la situació vagi millorant a mesura que avancen les hores, una qüestió en la qual coincideix el delegat de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Canàries, David Suárez, que indica que també es redueixen els nivells d’avís: «Totes les illes passen a groc i en algunes es desactivarà demà», aclareix.

Quant a la situació de les últimes hores, Torres indica que encara hi ha entorn de 400 abonats al subministrament elèctric que es mantenen sense llum o amb talls intermitents i afegeix que els aeroports continuen sent el sector més afectat per la tempesta tropical ‘Hermine’, amb uns 70 vols cancel·lats durant el matí de dilluns.

Sobre el transport, va dir Torres que confia que la situació es vagi millorant al llarg de la tarda i va voler posar èmfasi en la «responsabilitat de la ciutadania» en aquesta tempesta, cosa que segons el seu parer ha permès que no s’hagin de lamentar danys personals.

Sí que n’hi ha hagut de materials, tot i que el president del Govern al·ludeix que seran les institucions locals i insulars les que hagin de fer ara una valoració de danys.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, des del Govern de les Canàries s’està vigilant l’estat dels centres educatius, amb l’objectiu de garantir una tornada segura demà dels estudiants i els docents. «Estem atenent especialment les escoles de Güímar i La Aldea», va apuntar Torres, argumentant que són els municipis amb més pluja recollida.

Desallotjament

Quant a les incidències, la subdirectora de la Direcció General de Seguretat i Emergències, Marta Moreno, va destacar que la més important es va produir a San Bartolomé de Tirajana, quan la intensitat de les precipitacions van obligar a desallotjar uns 60 veïns que van passar diverses hores atesos per la Creu Roja i que han tornat a casa seva.