Nova legislació a Catalunya

Bars i restaurants, «sorpresos» per la llei catalana que prohibirà fumar a les terrasses

¿Què passa quan fumes?

1
Es llegeix en minuts
ACN

La notícia que ha llançat aquest divendres el conseller Josep Maria Argimon que Catalunya prohibirà per llei fumar en espais públics com les terrasses ha agafat per sorpresa bars i restaurants. El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha assegurat que estan «sorpresos» que el Govern no els hagi consultat sobre el cas.

Pallarols ha defensat que «no hi havia cap problema» en aquest tema –fumar a les terrasses– i ha criticat a la Conselleria de Salut que hagi pres una decisió sense conèixer «la realitat» dels usuaris. Ha retret a Argimon directament que no s’hagi reunit mai amb el sector malgrat que li han fet «desenes de peticions».

El director del gremi de restauradors considera que el Govern actua amb poca «coherència», ja que, argumenta, en el moment àlgid de la pandèmia ja es va debatre sobre prohibir fumar a les terrasses i en aquell moment segons Pallerols el conseller va dir que «ja hi havia prou prohibicions». «Es contradiu amb el que va dir prèviament», remarca.

Notícies relacionades

Per això ha demanat a Salut «tornar a la casella de sortida» i buscar «una nova sortida». «Ens agradaria parlar amb el conseller Argimon i amb el conseller d’Empresa, Roger Torrent», ha dit. No ha tancat la porta a portar el cas als tribunals, malgrat que espera no «haver de deixar el tema en mans de la justícia».

Ha assenyalat que una enquesta va reflectir que més del 80% d’usuaris de terrasses veien bé l’actual normativa, «que ja és una de les més restrictives». «No hi ha problemes de convivència», ha insistit el responsable del gremi, que opina que la decisió arriba en un moment d’«incendi absolut» a nivell social, amb els ciutadans immersos en una «gran preocupació econòmica» i amb la «inflació desbordada».