Crisi del coronavirus

Salut Pública avala la quarta dosi contra la covid per a més grans de 60 anys

Recomana que la vacunació es faci de manera conjunta amb el sèrum contra la grip

Salut Pública avala la quarta dosi contra la covid per a més grans de 60 anys
2
Es llegeix en minuts

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dijous recomanar la vacunació amb la segona dosi de reforç contra la covid-19 per a tots els més grans de 60 anys, així com per als menors d’aquesta edat que presentin condicions de risc per a la salut, i avala que s’administri juntament amb l’antídot contra la grip.

Així, després d’aprovar-se la quarta dosi aquesta setmana –o segon reforç– per als ciutadans de 80 anys o més, així com per a les persones internes en residències de gent gran i altres centres de discapacitat, la Comissió de Salut Pública ha decidit recomanar-la per als sexagenaris, septuagenaris i persones de menor edat amb alguna complicació de salut.

Recomana que la vacunació contra la covid-19 es faci de manera conjunta amb el sèrum contra la grip «sempre que hi hagi disponibilitat de les dues vacunes» i aclareix, a més, que aquestes vacunes es podran administrar també conjuntament amb altres com el preparat contra el pneumococ «en funció de la factibilitat».

Dilluns començarà a tot Espanya la inoculació del segon reforç, ja adaptat a les variants d’òmicron, contra la covid-19 per als col·lectius plantejats inicialment, tot i que no hi ha data perquè comenci a inocular-se a ciutadans d’entre 60 i 79 anys.

Algunes comunitats com Galícia, País Basc, Extremadura o Catalunya ja han anunciat que inocularan els dos sèrums simultàniament.

A més, Salut Pública recomana la dosi de reforç contra la covid-19 també per al personal dels centres, serveis i establiments sanitaris, tant d’atenció primària com hospitalària, i en «persones que treballen en els serveis d’emergències sanitàries en contacte amb pacients i personal de residències de gent gran o d’atenció a la discapacitat».

Insta els ciutadans de menys de 60 anys que acudeixin a vacunar-se contra el SARS-Cov-2 i les seves variants si no ho han fet i els que van paralitzar el seu procés a completar les pautes recomanades pels organismes de salut.

Aquesta setmana, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va especificar que Espanya encara la nova campanya de vacunació contra la covid-19 amb 44 milions de dosis que arribaran al llarg de l’últim quadrimestre, concretament 16 milions es rebran aquest mes de setembre.

Notícies relacionades

Darias va informar que la vacunació s’iniciaria el mateix dia arreu del país amb els més grans de 80 anys i amb els qui viuen en residències, i seguirà amb el personal de centres sanitaris i la població que, per diferents raons, no ha completat la seva pauta de vacunació.

Va avançar que la vacunació s’obriria també a sexagenaris i septuagenaris i per a determinats col·lectius de menor edat, tot i que va aclarir que la decisió l’anunciaria la Comissió de Salut Pública.