Consell Interterritorial

Sanitat aprova el registre únic de vacunació contra la verola del mico amb el consens de les CCAA

Sanitat aprova el registre únic de vacunació contra la verola del mico amb el consens de les CCAA

Carlos Luján - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha aprovat aquest dimecres a la tarda la Declaració d’Actuacions Coordinades (DAC) davant la verola del mico o ‘monkeypox’ mitjançant un document que s’ha treballat amb les comunitats i ciutats autònomes per tal de protocolitzar la informació relativa a la vacunació contra aquest virus.

Aquest document recull el compromís de portar a terme la vacunació contra aquest virus seguint les recomanacions aprovades per la Comissió de Salut Pública, segons informa el Ministeri de Sanitat.

Així mateix, especifica que les comunitats i ciutats autònomes aportaran informació procedent dels registres i sistemes d’informació de vacunes contra la ‘monkeypox’, o de qualsevol altre sistema d’informació en el marc de competències, al Registre Estatal de Vacunació (Regvacu), gestionat pel Ministeri de Sanitat. Aquestes dades es remetran amb una periodicitat setmanal.

Vacunació covid

Quant a la vacunació contra el coronavirus, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha compartit en la reunió amb els consellers de Salut del SNS l’arribada de 44 milions de dosis de vacunes adaptades a variants contra la covid-19 de cara a la pròxima campanya de vacunació amb la dosi de record que començarà el 26 de setembre a tot Espanya.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, ha portat al ple la distribució de fons per un total de 188,4 milions d’euros, dels quals 16 seran per a salut mental i 172,4 per a atenció primària. En aquest sentit, el CISNS ha aprovat la distribució de 172.425.000 euros per al desenvolupament del Pla d’Acció d’Atenció Primària i Comunitària, després de l’aprovació en el Consell de Ministres de dimarts.

Fons de salut mental

El Departament de Darias ha aprovat també la distribució de fons a comunitats autònomes i l’Ingesa per un import de 16 milions d’euros destinats al Pla d’Acció Mental, que va ser aprovat en Consell de Ministres l’1 d’agost passat, que tenen per objectiu l’optimització de l’atenció integral a la salut mental en tots els àmbits del SNS dins dels quals hi ha les millores en la transformació digital.