Evolució de la pandèmia

Això és el que pensa Fernando Simón de la quarta dosi de la vacuna de la covid

«La pandèmia segueix, però amb característiques diferents», diu el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries

Això és el que pensa Fernando Simón de la quarta dosi de la vacuna de la covid

Europa Press / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La data de l’inici d’administració de la quarta dosi de la vacuna de la covid s’acosta, però la sensació d’urgència sembla haver-se difuminat. Una de les veus protagonistes de la pandèmia a Espanya s’ha pronunciat aquest dilluns sobre aquest assumpte.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha indicat que la pandèmia «segueix present, tot i que amb característiques diferents», fet que provoca que la vacunació de la quarta dosi, segons la seva opinió, ja no sigui tan important per als col·lectius no considerats de risc (menors de 60 anys).

Notícies relacionades

«Per als col·lectius que no siguin de risc, crec que, després del primer record –la tercera dosi–, ja no és clau –la quarta–, el que ens interessa és el grup de més grans de 60 anys», ha considerat.

Simón ha fet aquestes declaracions aquest dilluns durant la presentació del llibre ‘L’any de la pandèmia’, escrit per l’exministre de Sanitat, Salvador Illa. El líder del PSC ha defensat que el Govern va portar a terme una gestió «molt decent» de la pandèmia de la covid junt amb les comunitats autònomes, malgrat els desacords «no agradables» amb Madrid, i s’ha emocionat al recordar els moments més durs, quan les morts diàries es comptaven per milers.