Fa una dècada

Investigat un històric membre del Club Hoquei Mataró per abusos a un menor

  • El denunciant, que llavors tenia 12 anys, creu que hi pot haver més víctimes

Investigat un històric membre del Club Hoquei Mataró per abusos a un menor
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge investiga una denúncia per abusos sexuals continuats al Club Hoquei Mataró que presumptament hauria comès fa una dècada un històric membre del club i dels quals hauria sigut víctima un menor que llavors tenia 12 anys, segons ha avançat TV Mataró.

Els presumptes abusos van començar, segons les fonts esmentades, als vestidors del club esportiu, tot i que també haurien succeït al cotxe i al domicili del denunciat. Haurien durat un mínim de dos anys.

L’advocada de la víctima, Georgia Martí, ha remarcat la gravetat dels fets tant per la influència que el sospitós, que ara té 79 anys, exercia sobre els jugadors, com per la diferència d’edat amb la víctima, més de 60 anys.

La víctima creu que el presumpte agressor hauria abusat de més menors. Aquest és el motiu principal, recull el mitjà mataroní, pel qual s’ha decidit a denunciar el cas.

La denúncia la porta el Jutjat d’Instrucció número 1 de Mataró (Maresme), tot i que encara no ha incoat diligències. L’acusat va ser interrogat pels Mossos fa un mes i mig i després d’això va ser posat en llibertat a l’espera de l’inici del procés judicial.

Segons recull TV Mataró, el presumpte pederasta ha estat vinculat al CH Mataró des de la seva fundació, el 1992, i abans quan era una secció del DC Mataró. Membre honorífic del club, havia sigut delegat, vocal i actualment n’és membre honorífic.

El club, «a disposició» de la víctima

Per la seva banda, el Club Hoquei Mataró ha expressat a través d’un comunicat que s’ha posat «a disposició del denunciant» i d’«altres possibles víctimes en tot allò que necessitin de l’entitat» i s’ha ofert a «acompanyar-los en aquest dolorós procés».

Notícies relacionades

L’entitat esportiva ha «condemnat fermament qualsevol classe d’assetjament, abús o agressió sexual i posarà tots els recursos i mitjans a la seva disposició per col·laborar amb les autoritats competents per aclarir els fets denunciats».

A més, ha assegurat que es revisaran «els protocols i reglaments interns per evitar situacions de risc, formar els col·laboradors en la detecció de conductes impròpies i assegurar que situacions com la denunciada no tinguin cabuda en la nostra entitat».