Al Bages

Tres mares ajuden a detenir un home que hauria abusat de cinc nenes a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona)

L’home, que ja tenia antecedents penals relacionats amb abusos, s’hauria guanyat la confiança de les menors per poder fer-los tocaments dins de la piscina municipal

Tres mares ajuden a detenir un home que hauria abusat de cinc nenes a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona)

RG7

3
Es llegeix en minuts

Tres mares van ajudar a detenir aquest dimarts un home que hauria fet tocaments a cinc nenes d’entre 7 i 9 anys d’edat a les piscines municipals de Sant Vicenç de Castellet (el Bages). Segons ha pogut saber Regió7, l’home de 55 anys i amb antecedents per abús a menors, se’n guanyava la confiança per acostar-s’hi dins de la piscina o quan no estaven a la vista dels seus pares, i aprofitava per tocar-les. El detingut va passar aquest divendres a disposició judicial i va prestar declaració. El fiscal no va demanar res i se’n va acordar la llibertat a disposició del jutjat cada 15 dies. Queda pendent la declaració de les menors afectades.

Els pares d’algunes de les menors que ho han denunciat asseguren que les nenes han explicat que l’home havia intentat abaixar el banyador a alguna de les nenes, que els feia pessigolles i que hauria intentat entrar al vestuari de l’equipament municipal per veure-les mentre es canviaven. També expliquen que se l’havia vist masturbar-se dins de la piscina dues vegades. Aquesta conducta va durar tot l’estiu, fins fa només uns dies, quan els pares se’n van adonar i les filles van començar a explicar-los el que estava passant.

Organitzades per localitzar-lo

A finals de la setmana passada les famílies de les cinc víctimes van posar denúncia i des d’aleshores es van organitzar per localitzar l’home a Sant Vicenç de Castellet. No va ser fins dimarts a la tarda que tres de les mares el van localitzar al carrer d’Eduardo Peña mentre passejava. Les mares el van retenir per demanar-li explicacions i moments després els agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Sant Vicenç, que també l’estaven buscant, el van detenir. Divendres va passar a disposició judicial.

Notícies relacionades

Els pares d’una de les víctimes expliquen que durant l’estiu l’home sempre es posava a prop d’aquestes famílies a l’interior del recinte de les piscines municipals i d’aquesta manera esbrinava els noms de les nenes i també dels pares i mares. Quan les menors entraven a la piscina a jugar, l’home les seguia discretament. Al principi no els va semblar sospitós, fins que un dels pares va veure que aquest comportament es repetia cada vegada i fins i tot li van arribar a cridar l’atenció, però ell va marxar. Quan els pares van preguntar a les nenes sobre aquest home, al principi deien que ell era un amic seu, però després van començar a explicar els comportaments que havia tingut i llavors les famílies van decidir posar les denúncies.

L’home era «fred com el gel»

Una de les mares que el van aturar assegura que l’home era «fred com el gel» i que només es va posar nerviós quan li van dir que l’havien denunciat perquè va dir que aniria a la presó. Les famílies es van reunir amb l’ajuntament per demanar explicacions sobre per què l’home, que ja tenia antecedents per abusos sexuals a menors, s’havia pogut treure l’abonament de la piscina municipal. El consistori, per la seva banda, assegura que no té manera de saber els antecedents d’una persona que es treu els abonaments de la piscina i expliquen que des que van tenir coneixement del cas es van posar en contacte amb les famílies per oferir-los suport psicològic, que han acceptat, i van col·laborar en la investigació des del principi. L’Ajuntament de Sant Vicenç està estudiant si hi ha la possibilitat de presentar-se com a acusació popular en el judici.