Pandèmia

Catalunya no demanarà «ara com ara» la retirada de les mascaretes en el transport públic

  • La directora de Salut Pública de la Generalitat considera que la mesura no és aconsellable de cara a la tardor, quan creixen les malalties respiratòries

Catalunya no demanarà «ara com ara» la retirada de les mascaretes en el transport públic

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha explicat aquest divendres que Catalunya «ara com ara» no demanarà la retirada de les mascaretes, malgrat que la mesura sí que s’està aplicant en altres països on les taxes d’incidència de la covid són cada vegada més baixes. «Entrem en l’època de tardor, una època en què tornen les complicacions respiratòries i de transmissió de virus. Per això no ens costa res ser una mica prudents», ha dit Cabezas en una entrevista a Catalunya Ràdio.

La metge ha manifestat que s’ha de continuar portant la mascareta en el transport públic, tot i que hi hagi sistemes de ventilació que renovin l’aire, ja que s’és a prop de moltes persones de grups diferents i «hi ha possibilitat de poder transmetre el virus».

«La mascareta ens protegeix. Només l’estem demanant en unes condicions molt determinades: dins dels vagons o autobusos, en els centres sanitaris i les farmàcies. És una protecció, no ens costa res», ha afirmat Cabezas.

Dinou pacients a les ucis

Notícies relacionades

Cabezas ha insistit que la covid-19 no s’ha acabat, però sí que «les dades són molt millors»: actualment a Catalunya hi ha 32 casos per cada 100.000 habitants i 19 persones ingressades a les unitats de cures intensives (uci). «L’afectació és molt més baixa, però quan tenim 19 persones ingressades a l’uci, encara no podem considerar que és una malaltia passada», ha expressat.

Així mateix, Cabezas ha remarcat la importància de seguir les mesures de precaució, i ha instat les persones de més de 60 anys o persones de risc que es vacunin de la quarta dosi per evitar complicacions.