Pandèmia a la baixa

Portugal retira la mascareta obligatòria al transport públic, aeri i taxi

La peça també es retirarà a les farmàcies, però es mantindrà en centres sanitaris i residències d’avis

Portugal retira la mascareta obligatòria al transport públic, aeri i taxi
1
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

El Govern de Portugal va decidir aquest dijous retirar l’ús obligatori de la mascareta en el transport públic, aeri i taxis, així com a les farmàcies, però es mantindrà als centres sanitaris i a les residències d’avis.

La mesura va ser aprovada en el Consell de Ministres, després de constatar que es manté l’«evolució favorable» de la pandèmia al país, amb una tendència «estable» en el nombre de casos, va explicar en roda de premsa la ministra de Sanitat portuguesa, Marta Temido. Temido va recordar que, malgrat que no sigui obligatòria, els ciutadans han de continuar avaluant el risc que hi ha en cada situació i «protegir-se» si ho consideren necessari.

Caiguda de la mortalitat

L’Executiu va prorrogar a més fins al 30 de setembre la situació d’alerta, el nivell més baix de resposta a catàstrofes, arreu del país per la covid-19. La ministra de Sanitat va avançar que la mortalitat per totes les causes en l’última setmana es troba ara en els valors esperats per a aquest període de l’any, cosa que significa «el final del període d’excés de mortalitat» que vivia el país. Portugal està per sota de les 10 morts per milió d’habitants en 14 dies a causa de la covid-19, segons Temido.

Notícies relacionades

L’últim informe de la Direcció General de Salut (DGS) portuguesa, amb dades fins al 15 d’agost, apunta que la incidència a set dies està en 148 casos per 100.000 habitants, un 22% menys que la setmana prèvia.

Portugal, amb 10,3 milions d’habitants, acumula 5,4 milions de casos confirmats i 24.803 morts per covid-19 des que va esclatar la pandèmia.