Premis. Inscripcions encara obertes

Poble de l’Any, un guardó als millors projectes de desenvolupament

Més de 20 municipis catalans ja han presentat la seva candidatura a aquesta iniciativa del grup Prensa Ibérica que pretén visibilitzar les accions que es porten a terme als petits pobles rurals i marítims del territori

Poble de l’Any, un guardó als millors projectes de desenvolupament
2
Es llegeix en minuts
Carlos Torres

Queda menys d’una setmana per tancar les inscripcions de Poble de l’Any, els guardons que ha llançat Prensa Ibérica per reconèixer la feina i l’esforç que els petits municipis rurals i marítims realitzen diàriament al llarg de tot Catalunya. Aquells pobles interessats a participar-hi, disposen encara fins al 31 d’agost, quan es tancaran oficialment les candidatures.

Com a part del compromís social del grup Prensa Ibérica, aquesta iniciativa té com a principal objectiu visibilitzar i combatre les problemàtiques que hi ha entorn de la despoblació i la falta d’infraestructures als pobles de tot el territori català. Per això, juntament amb les seves capçaleres a Catalunya –El Periódico, Diari de Girona, Regió 7 i Empordà–, Prensa Ibérica vol premiar totes aquelles activitats i projectes que fomentin el desenvolupament en els àmbits de l’agricultura, la pesca, la cultura i el creixement tecnològic i digital.

Poble de l’Any és un premi que té la voluntat de reconèixer la tasca de desenvolupament que porten a terme els petits municipis rurals i marítims de Catalunya

Amb aquest mateix propòsit, Xocolates Torras, Tallers Ballús de Toyota, Endesa, Cafès Pont, Bonpreu Esclat i Ajuntament de Manresa s’afegeixen a aquesta iniciativa com a patrocinadors de Pobles de l’Any, una mesura cada vegada més necessària en el context demogràfic actual.

QUÈ CAL FER PER PRESENTAR-S’HI

QUÈ CAL FER PER PRESENTAR-S’HIPer poder participar en qualsevol de les categories del concurs, és necessari que els ajuntaments i/o les entitats socials del municipi facin la inscripció a través de la pàgina web www.millorpoble.cat aportant tant informació com imatges del poble candidat. A nivell de participació, tots pobles podran presentar-se a un màxim de dos premis entre les categories disponibles: agricultura, cultura i desenvolupament tecnològic i digital per als pobles d’interior, i s’hi afegeix la categoria marítima per als pobles del litoral.

El període de presentació de candidatures està obert des del dia 15 de juny i, després d’una breu ampliació, conclourà dimecres vinent, 31 d’agost. De moment, aquesta primera edició ja compta amb la participació de 23 municipis, que representen una gran part del patrimoni històric i natural de Catalunya: Arbúcies (Girona), Avià (Barcelona), Batea (Tarragona), Calaf (Barcelona), Calonge i Sant Antoni (Girona), Cardona (Barcelona), Castellar de la Ribera (Lleida), Creixell (Tarragona), el Papiol (Barcelona), Gironella (Barcelona), Josa i Tuixent (Lleida), la Galera (Tarragona), l’Escala (Girona), Mura (Barcelona), Palamós (Girona), Penelles (Lleida), Pineda de Mar (Barcelona), Planoles (Girona), Sallent (Barcelona), Sant Pol de Mar (Barcelona), Sant Quintí de Mediona (Barcelona), Solsona (Lleida) i Tossa de Mar (Girona).

El procés d’inscripció es mantindrà obert fins al 31 d’agost

LES VOTACIONS

LES VOTACIONS El dia 2 de setembre es donaran a conèixer els pobles que han sigut escollits com a finalistes per part del jurat –tenint en consideració els mèrits presentats en el procés d’inscripció– i, a partir de llavors, s’obrirà el procés de votació popular. Arribats a aquest punt, els lectors d’El Periódico, Diari de Girona, Regió 7 i Empordà tindran l’oportunitat de votar pels seus pobles favorits a la pàgina web www.millorpoble.cat fins al 22 de setembre.

Finalment, a tall de clausura, el dia 27 de setembre tindrà lloc la gala d’entrega dels premis Poble de l’Any. Aquesta celebració es portarà a terme al Teatre Kursaal de Manresa i acollirà autoritats i representants dels pobles finalistes i comptarà amb la cobertura mediàtica dels mitjans del grup Prensa Ibérica.

PER CATEGORIES