Temps

Quinze comunitats en alerta per calor, forta pluja, tempestes i vent

Es preveuen màximes de 38 graus al sud del país i calamarsa a diverses províncies

Quinze comunitats en alerta per calor, forta pluja, tempestes i vent

ACN

2
Es llegeix en minuts

Quinze comunitats, especialment de l’interior, estan en alerta per calor, amb nivell groc i màximes de 38 graus al sud, a més de tempestes amb pluja i vent fort amb possible calamarsa, i en el cas de les Canàries, per fenòmens costaners.

A més de la comunitat canària, estan sota avís Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, les dues Castelles, Catalunya, Extremadura, Galícia, Madrid, Navarra, el País Basc, La Rioja i el País Valencià, segons informa en la seva pàgina web l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A Andalusia s’esperen fins a 38 graus a la vall del Guadalquivir, a la província de Jaén, i a la campanya cordovesa.

A l’Aragó, les màximes podran arribar als 36 graus, a Osca i a la ribera de l’Ebre (a Saragossa) i, a més, s’esperen tempestes amb possibilitat de calamarsa i ratxes molt fortes de vent, així com pluges que acumularan fins a 20 litres per metre quadrat en una hora.

Astúries, igual com tot Cantàbria, també està en alerta per pluges acumulades de fins a 15 litres per metre quadrat en una hora i tempestes amb possibilitat de calamarsa i ratxes molt fortes de vent.

A Castella i Lleó s’esperen fins a 36 graus de màxima a l’altiplà de Valladolid i Zamora, a més de tempestes que podrien anar acompanyades de calamarsa i pluges amb acumulacions de fins a 15 litres per metre quadrat en una hora.

A Castella-la Manxa les temperatures arribaran fins als 38 graus a la vall del Tajo, a Toledo, i a Madrid la calor deixarà temperatures de fins a 37 graus a gairebé tota la província tret de la serra, on els valors seran de 34 graus com a màxim.

La comunitat catalana també està en alerta per temperatures de fins a 36 graus a Lleida i tempestes amb pluges acumulades de 20 litres per metre quadrat en una hora i possibilitat de calamarsa, a més de ratxes molt fortes de vent.

A Extremadura també farà molta calor, amb màximes de fins a 38 graus a gairebé tota la província de Badajoz, i a Galícia les tempestes deixaran pluges amb acumulacions de 15 litres per metre quadrat en una hora i possible calamarsa amb ratxes de vent molt fortes.

La comunitat navarresa, igual com el País Basc, està en alerta per pluges acumulades de fins a 15 litres per metre quadrat amb tempestes que podrien deixar calamarsa i ratxes molt fortes de vent.

Notícies relacionades

També plourà fort a La Rioja, amb acumulacions d’aquesta mateixa intensitat i no es descarta la calamarsa, mentre que l’arxipèlag canari està en alerta davant la predicció de fenòmens costaners, per vent amb força 7 a les illes de Gran Canària i Tenerife.

Al País Valencià les temperatures podran arribar als 36 graus a la Plana d’Utiel i el Rincón d’Ademuz, i també s’esperen pluges amb acumulacions de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora amb possibilitat de calamarsa i ratxes molt fortes de vent.