Cues quilomètriques

Vídeo | Estabilitzat l’incendi de la Jonquera que ha obligat a tallar l’AP-7

Un cotxe s’ha cremat i el foc s’ha estès a la vegetació

Vídeo | Estabilitzat l’incendi de la Jonquera que ha obligat a tallar l’AP-7

Bombers Generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’incendi d’un vehicle que circulava per l’autopista AP-7 al terme de la Jonquera (Girona), molt a prop de la frontera francesa, i que s’ha estès posteriorment a la vegetació del marge, ha obligat a tallar la via en sentit sud i les cues ja arriben a diversos quilòmetres.

Segons informen els Bombers de la Generalitat i el Servei Català de Trànsit (SCT), el foc ha començat cap a les 08.30 hores a l’altura del quilòmetre 6 de l’AP-7, la principal connexió d’Espanya amb França per carretera. Cap a les 13.30 hores ha quedat estabilitzat, segons els Bombers.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, unes tres hectàrees de vegetació s’han vist afectades i es manté el dispositiu d’extinció amb una vintena de dotacions.

L’incendi s’ha estabilitzat a les 13.36 hores i la circulació en sentit sud de l’AP-7, tallada inicialment i restringida més tard a un sol carril, s’ha normalitzat.

Notícies relacionades

Passa el mateix amb el trànsit de trens d’alta velocitat, que es mantenia interromput en sentit nord entre l’estació de Figueres i França, amb la qual cosa finalitza la prealerta del pla Ferrocat de Protecció Civil.

Els bombers treballen ara per declarar l’incendi per controlat, fase posterior a la d’estabilització, que assegura el perímetre del foc.