Sanitat

Oriol Mitjà alerta sobre la verola del mico: aquest és el seu missatge

L’investigador ha participat en l’estudi més complet realitzat fins ara sobre aquesta infecció

Oriol Mitjà alerta sobre la verola del mico: aquest és el seu missatge
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya ha superat la xifra de 5.000 contagis de la verola del mico al notificar 5.162 casos, segons la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (Renave) publicats dimarts pel Ministeri de Sanitat. Mentre augmenten els casos, s’incrementa també el coneixement sobre aquest contagi, del qual van transcendint cada vegada més dades. Una de les últimes actualitzacions sobre el virus l’ha donat el mèdic i investigador Oriol Mitjà, que ha informat que gairebé quatre de cada deu pacients afectats presenten complicacions que necessiten tractaments per pal·liar el dolor que pateixen.

Mitjà és un dels autors de l’estudi que ha arribat a aquesta conclusió, el més complet fins ara sobre la verola del mico,realitzat als hospitals Vall d’Hebron, Germans Trias i Pujol i 12 de Octubre.

El factor de transmissió dominant

Notícies relacionades

L’anàlisi revela que el 40% dels pacients pateixen inflamació del recte, úlceres a les amígdales i pústules a la zona anal.  

Es confirma que el «factor de transmissió dominant» és el contacte cutani mentre es mantenen relacions sexuals, per sobre de la via aèria.