La pandèmia a Àsia

80.000 turistes queden atrapats en una illa xinesa per un brot de covid

Les autoritats exigeixen cinc PCR negatives en una setmana per poder sortir de Hainan

80.000 turistes queden atrapats en una illa xinesa per un brot de covid

REUTERS

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Més de 80.000 turistes estan atrapats a l’illa de Hainan, al sud de la Xina, després que les autoritats detectessin un brot de covid i, en línia amb l’estratègia sanitària d’aquest país per contenir la malaltia, es cancel·lessin tots els vols i viatges amb tren a nivell local.

En les últimes 24 hores es van reportar 483 casos de coronavirus a la ciutat turística de Sanya, que té més d’un milió d’habitants, un enclavament de l’illa de Hainan popularment conegut com el Hawaii xinès.

Tots els vols des de Sanya, un destí molt desitjat per la comunitat surfista, han sigut cancel·lats aquest cap de setmana i s’ha suspès la venda de bitllets de tren.

Els turistes que vulguin sortir de l’illa han d’aportar cinc proves PCR negatives en els últims set dies, segons han imposat les autoritats sanitàries.

Hotels a meitat de preu

Els hotels de la ciutat, en contrapartida, han d’oferir als seus clients un descompte del 50% fins que s’aixequin les restriccions de viatge, segons va anunciar dissabte un representant de les autoritats locals.

Notícies relacionades

A Sanya, els llocs d’entreteniment públic, com spas, karaokes i bars en general, estan tancats des de la setmana passada, però els serveis essencials, com supermercats i farmàcies, es mantenen oberts.

La Xina és l’única economia important que continua aplicant una estratègia de zero covid imposant bloquejos i llargues quarantenes que penalitzen el turisme local.

Temes:

Xina Coronavirus