A l’Est

La Xina torna als confinaments: 1,7 milions de persones tancades per covid

Només poden sortir de casa per fer-se la prova

La Xina torna als confinaments: 1,7 milions de persones tancades per covid

Adrián Foncillas

2
Es llegeix en minuts
France Presse

La Xina ha decretat un confinament que afecta 1,7 milions de persones a la província d’Anhui (est), on aquest dilluns es van reportar uns 300 nous casos de covid com a part d’un rebrot de l’epidèmia a certes regions.

El gegant asiàtic està adoptant un enfocament ferm davant el virus, amb grans campanyes de detecció, quarantenes obligatòries i confinaments quan apareixen alguns casos.

La renovada epidèmia a Anhui arriba en un moment en què l’economia xinesa s’està recuperant lentament del confinament de Xangai, aixecat després de diversos mesos.

Dos municipis de la província, Sixian i Lingbi, han anunciat tancaments que afecten més d’1,7 milions de persones. Només poden sortir de casa per fer-se la prova.

L’emissora pública CCTV va transmetre imatges de carrers buits a Sixian durant el cap de setmana, amb els veïns fent cua per fer-se la seva sisena prova de PCR en uns dies.

El Ministeri de Salut va informar dilluns 287 nous casos positius per a Anhui, cosa que eleva el total a més de 1.000 per a la província en els últims dies.

El governador provincial, Wang Qingxian, va instar les autoritats a «implementar proves ràpides», així com posar en quarantena i reportar els casos al més aviat possible.

Vestits protectors

Les fotos que circulen a les xarxes socials i verificades per AFP mostren centenars de persones vestides amb vestits protectors complets fent cua a Wuxi, una ciutat de Jiangsu. Aparentment estan esperant abordar els autobusos per arribar als centres de quarantena.

Hospitals

Algunes fotos mostren nadons vestits amb roba protectora blava, carregats a collibè per persones que arrosseguen maletes i esperen a fora d’un hospital sota una calor sufocant. Les temperatures a Wuxi han arribat als 36 graus en els últims dies.

El nombre de casos continua sent molt baix a la Xina en comparació amb la gran majoria d’altres països.

Però les autoritats tenen la intenció de limitar la circulació del virus tant com sigui possible a causa dels recursos mèdisc limitats en certs llocs i la taxa relativament baixa de vacunació entre els avis.

Notícies relacionades

Aquesta estratègia, però, pesa molt sobre l’economia del gegant asiàtic.

L’única relaxació notable adoptada en les últimes setmanes per les autoritats: la quarantena a l’arribada a la Xina es redueix ara a 10 dies, davant els 21 inicials.

Temes:

Xina Coronavirus