Crisi del coronavirus

Darias posa data a la quarta dosi de la vacuna covid: segona quinzena de setembre

La vacunació començarà amb els més grans de 80 anys i persones que són en residències i «posteriorment» continuarà amb els més grans de 60 anys

Darias posa data a la quarta dosi de la vacuna covid: segona quinzena de setembre

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha manifestat que és «previsible» que la inoculació de la quarta dosi de la vacunacontra el coronavirus arribi «al llarg del mes de setembre, a partir de la segona quinzena de setembre».

Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació a Salamanca, on ha visitat el Complex Assistencial Universitari de la ciutat, acompanyada pel president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco.

Sobre el procés ha explicat que, d’acord amb la proposta de la Ponència de Vacunació, la Comissió de Salut Pública ha establert que la vacunació començarà amb els més grans de 80 anys i persones que són en residències, i «posteriorment» els més grans de 60 anys.

Quant a la data per a fer-ho, ha incidit que estan «a l’espera» del que exposi la mateixa ponència d’experts i també de la Comissió de Salut Pública per començar amb l’administració de la quarta dosi, que arribarà «amb l’arribada de noves vacunes, adaptades a variants» i que «podria ser al llarg del mes de setembre, a partir de la segona quinzena de setembre.»

Respecte a si aquesta inoculació es pogués fer al mateix temps que la vacuna de la grip, ha explicat que és «possible» que sigui així en els més grans de 60 anys, una vegada s’hagi administrat la quarta dosi als «col·lectius prioritaris», que són els més grans de 80 anys i que viuen en residències.

Després hi ha «bastantes possibilitats» que hi hagi coincidència amb la de la grip, la campanya de la qual s’ha establert des de la Comissió de Salut Pública entre la tercera setmana d’octubre i la primera de novembre.

Notícies relacionades

Quant a la resta de ciutadans, de menys de 60 anys, ha apuntat que «dependrà» dels criteris de les persones expertes de la ponència, abans de respondre a una pregunta sobre si arribarà per a aquesta quarta dosi la vacuna espanyola, de la qual ha dit que des del Ministeri estan «pendents» del procés.

«Esperem aquesta decisió tècnica, perquè es pugui incorporar, que seria el nostre desig, però, en qualsevol cas, s’ha d’esperar per a l’autorització», ha afegit.