Prevista per al 28 de juliol

El jutjat suspèn temporalment l’eutanàsia del pistoler de Tarragona

El jutge atén així la petició del sindicat policial USPAC, que al·leguen que sobre el seu dret a una mort digna prioritza el procés penal que té obert

El jutjat suspèn temporalment l’eutanàsia del pistoler de Tarragona

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
EFE

El jutjat que investiga el vigilant de Tarragona que va disparar als seus excompanys i a un mosso ha suspès l’eutanàsia que se li anava a practicar el 28 de juliol, a l’espera que l’Audiència resolgui el recurs contra la seva decisió d’autoritzar la mort assistida. La defensa d’Eugen Sabau, conegut com ‘el pistoler de Tarragona’, ha anunciat que presentarà un recurs aquesta setmana en contra de la decisió.

En una providència, a la qual ha tingut accés Efe, el jutjat d’instrucció ordena comunicar al Centre Hospitalari Penitenciari de Terrassa (Barcelona), on està pres l’acusat, que queda paralitzat «tot el procés d’eutanàsia» fins que es resolgui el recurs d’apel·lació.

El jutjat atén així la petició del sindicat policial USPAC, que porta els mossos ferits en el succés i que ha recorregut davant l’Audiència de Tarragona l’autorització de l’eutanàsia del reclús, al·legant que sobre el seu dret a una mort digna prioritza el procés penal que té obert i el dret de les víctimes a ser compensades.

Lesió medul·lar

El vigilant va demanar l’eutanàsia per la lesió medul·lar que pateix a conseqüència dels trets dels Mossos d’Esquadra, que el desembre passat li van disparar per reduir-lo quan es va atrinxerar en una masia abandonada després d’obrir foc contra els seus companys de l’empresa de seguretat on treballava.

L’Hospital Penitenciari de Terrassa on es troba ingressat el vigilant, de 46 anys, va donar llum verda al procés de mort assistida del reclús, però els mossos que exerceixen l’acusació particular en la causa s’hi van oposar i van demanar al jutjat que paralitzés l’eutanàsia.

«Dret fonamental»

No obstant, la jutge va decidir autoritzar-la el 6 de juliol a l’entendre que la mort digna és un «dret fonamental» i argumentant que la justícia no pot interferir en un procés de mort assistida.

El sindicat USPAC, a través del seu advocat José Antonio Bitos, ha recorregut la resolució, en un escrit en el qual també demana que el jutjat elevi una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional per aclarir si la llei d’eutanàsia pot vulnerar el dret fonamental a la tutela judicial efectiva de les víctimes.

La USPAC sol·licita en aquest recurs que se suspengui el procés de mort assistida –petició que la jutge ha estimat– i es prossegueixi amb el procediment penal obert contra el vigilant. 

Recorrerà

La defensa d’Eugen Sabau, conegut com ‘el pistoler de Tarragona’, ha anunciat que presentarà un recurs aquesta setmana en contra de la decisió.

Notícies relacionades

Així ho ha anunciat a l’ACN l’advocat Gerard Amigó que s’ha mostrat «sorprès» davant la providència del jutge substitut que denega el procés d’eutanàsia fins que no es resolguin els recursos d’apel·lació a l’Audiència Provincial.

Amigó ha reiterat que es tracta d’una «contradicció processal» respecte a la interlocutòria emesa a principis de mes per la jutge titular, en què s’al·legava que la justícia no tenia competències sobre aquesta qüestió.