Incendis forestals

El foc de Losacio (Zamora) podria ser el més extens de la història d’Espanya

Amb 36.000 hectàrees calcinades, estaria per sobre del que va arrasar Minas de Riotinto (Huelva) el 2004

El foc de Losacio (Zamora) podria ser el més extens de la història d’Espanya

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’incendi forestal de Losacio, a la província de Zamora, podria rondar les 36.000 hectàrees cremades i convertir-se d’aquesta manera en el més extens de la història d’Espanya des que es tenen registres, segons dades provisionals del sistema Copernicus facilitades per la Junta de Castella i Lleó a través del perfil de Twitter ‘Naturalesa CyL’.

En concret, el pla amb la superfície afectada pel foc comprendria una superfície de 35.960 hectàrees calcinades, per sobre de les 34.290 que es computen a l’incendi que va arrasar Minas de Riotinto (Huelva) el 2004.

L’incendi de Losacio, que es va declarar diumenge a la tarda, va segar aquella mateixa nit la vida d’un brigadista de 62 anys que participava en els treballs d’extinció, mentre que l’endemà es va trobar el cos sense vida d’un pastor de 69 en una de les zones calcinades, dues víctimes mortals que se sumen als diversos ferits de diversa consideració que van provocar les flames.

Virulència sense precedents

Una tècnic experta en grans incendis, amb 23 campanyes de trajectòria, ha reconegut que la virulència de l’incendi forestal de Losacio, que va arribar a arrasar unes 2.000 hectàrees a l’hora durant les vuit hores més crítiques, no l’havia viscut mai.

Notícies relacionades

«Un camp de futbol és una mica menys d’una hectàrea, 2.000 camps de futbol cada hora de propagació violenta, explosiva i amb vents canviants», ha posat com a exemple per donar compte de la voracitat de les flames durant les primeres vuit hores de l’incendi.

Aquest foc es manté en nivell 2 tot i que després de cinc dies de treball els equips de lluita contra el foc han aconseguit estabilitzar-lo i els veïns de les 34 localitats que van haver de ser evacuades davant l’amenaça de les flames ja han pogut ja tornar a les seves cases.