Alerta sanitària

Madrid confirma un cas de verola del mico en un nadó de 7 mesos amb pares contagiats

Madrid confirma un cas de verola del mico en un nadó de 7 mesos amb pares contagiats

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid ha confirmat un cas de verola símica o verola del mico en un nadó de 7 mesos els pares del qual s’havien contagiat amb el virus ‘monkeypox’.

Els tres membres de la família han rebut la vacuna i es troben en bon estat de salut, tot i que el nadó es manté aïllat al seu domicili.

Des de la Conselleria de Sanitat han remarcat que es tracta d’un cas puntual a causa de la coincidència de la infecció en els pares del nadó i que la transmissió s’ha produït durant les seves cures.

Amb dades obtingudes fins aquest dimecres, la Conselleria de Sanitat ha detectat 1.577 casos de verola del mico (42 positius més que el dia precedents) i ha descartat 403 sospites. Es manté a nivell general el mateix perfil de contagi que fins ara, és a dir, homes que mantenen sexe amb homes en situacions d’alt risc.

D’altra banda, Sanitat ha començat aquesta setmana a administrar la vacuna preexposició davant la verola del mico a persones de 18 a 45 anys amb pràctiques sexuals d’alt risc i compleixin els criteris clínics establerts.

L’administració de la dosi es realitza amb cita prèvia a la web de la Comunitat de Madrid i s’ha iniciat habilitant 50 llocs diaris que s’aniran ampliant en funció de la demanda.

Notícies relacionades

A més, la Direcció General de Salut Pública, juntament amb l’Ajuntament de Madrid, associacions i ONG, ha desenvolupat des de l’activació de l’alerta sanitària campanyes informatives sobre mesures preventives davant la verola del mico amb recomanacions i habilitació d’un telèfon directe per resoldre dubtes atès per experts en mediació social, 646 13 24 56, així com un correu electrònic per respondre consultes, virueladelmono@salud.madrid.org.

En paral·lel s’ha creat un espai específic a internet sobre la verola del mico sobre els símptomes, transmissió, diagnòstic i prevenció d’aquesta infecció.