Consell interterritorial

Sanitat convoca una oferta rècord de places per formar sanitaris

  • Per solucionar la falta de metges en algunes especialitats, el Govern ha incrementat les places MIR un 5% respecte a l’any passat i un 30% des que va arribar Sánchez

Sanitat convoca una oferta rècord de places per formar sanitaris

EFE / MARISCAL (Efe)

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

«Són dies de bones notícies per al sistema de salut i per als professionals sanitaris», ha remarcat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després d’anunciar que en la pròxima convocatòria el Govern convocarà un total d’11.112 places per accedir a la Formació Sanitària Especialitzada, cosa que suposa el major nombre de places MIR ofertes en la història. Davant el dèficit de metges que pateix Espanya en algunes especialitats com l’atenció primària, psiquiatria o anestèsia, que s’ha posat especialment de manifest amb la pandèmia, l’Executiu ha anat incrementant cada any l’oferta, de manera que s’han creat 3.000 places més des que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa, cosa que suposa un increment d’un 38% i 486 més respecte a l’any passat, un 5% més, segons ha destacat la ministra.

D’aquestes últimes, 323 correspondran a medicina i 73 a atenció primària, després que en l’última convocatòria quedessin vacants 200 places d’aquesta última especialitat, que molts d’acabats de llicenciar no volen cursar a causa dels problemes de pressió assistencial que pateixen els centres de salut, entre altres motius. El Govern va haver d’ampliar la quota de facultatius extracomunitaris per cobrir les vacants.

Notícies relacionades

La ministra de Sanitat ha reconegut que un dels problemes que s’han tractat aquest dimecres en un consell interterritorial de salut dedicat monogràficament als recursos humans del sistema, és que les comunitats autònomes no poden acreditar totes les places ofertes, per això Darias ha demanat a les autonomies «un esforç addicional» perquè acreditin més places, especialment en les especialitats que hi ha més dèficit.

Així mateix, s’ha acordat flexibilitzar els criteris d’accés a les places MIR i s’han eliminat els «requisits d’admissió» que imposaven alguns hospitals universitaris privats per blindar la formació. Les dues mesures estan integrades en el reial decret que introdueix canvis en les especialitats sanitàries i que va ser aprovat dimarts pel Consell de Ministres.