Incendis

Fins a 250.000 animals poden haver mort abrasats en els incendis a Galícia

La Fundació Franz Weber va fer ús dels models predictius de la Universitat de Sidney per calcular la xifra

Fins a 250.000 animals poden haver mort abrasats en els incendis a Galícia

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La Fundació Franz Weber calcula que els incendis que en els últims dies han arrasat 22.500 hectàrees a les muntanyes gallegues podrien haver provocat la mort de més de 250.000 animals silvestres i domesticats.

Per arribar a aquesta conclusió, el col·lectiu animalista va fer ús dels models predictius de la Universitat de Sydney (Austràlia), que estimen que a cada hectàrea conviuen entre deu i quinze individus de diverses espècies de mamífers, invertebrats, aus i altres petits éssers vius.

«Els incendis han arrasat més de 20.000 hectàrees», expliquen, i «això podria haver suposat ja la mort de més de 250.000 animals».

A aquests exemplars de fauna salvatge, afegeix la Fundació Franz Weber, s’han de «sumar-hi aquells que no han pogut ser alliberats d’explotacions ramaderes i animals de família, com gossos, gats o petits rosegadors».

Notícies relacionades

Aquest col·lectiu recorda que, d’acord amb les successives memòries de la Fiscalia General de Medi Ambient, «la immensa majoria dels incendis tenen una intencionalitat humana clara», per «generar pastures per a la ramaderia, allunyar depredadors silvestres o millorar les accions de caça en una determinada zona».

El col·lectiu animalista reclama que a Galícia s’adopti una estratègia pública de prevenció, amb iniciatives que contribueixin a canviar hàbits alimentaris per altres que generin menor impacte ambiental, o la «renaturalització com a mesura proactiva, mentre es veta definitivament la caça en aquells espais afectats per les flames».