Intentava ajudar el seu poble

L’heroi que va fugir del foc de Zamora lluita per la seva vida

L’excavadora d’Ángel Martín Arjona va ser engolida per les flames quan intentava frenar l’avenç del foc

L’heroi que va fugir del foc de Zamora lluita per la seva vida

CAPTURA VIDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Ángel Martín Arjona, el veí que va fugir d’un incendi forestal amb la roba en flames després d’intentar cavar una rasa per protegir el seu poble (Tábara, Zamora) –unes imatges que s’han tornat virals–, segueix en estat greu a l’hospital, però ha aconseguit comunicar-se amb la seva dona, ha explicat un amic de la família a Reuters.

L’home va acabar en flames després que el vent canviés de direcció i el foc i el fum embolcallessin l’excavadora que estava operant a la ciutat de Tábara, a la província de Zamora, una escena captada en vídeo per Reuters.

Un tallafoc

L’home mirava de fer un tallafoc amb un tractor i ara pateix cremades de gravetat, al 80% del seu cos.

Arjona, de 50 anys, propietari d’una empresa d’equips de construcció, va patir cremades greus i va rebre primers auxilis d’emergència allà mateix abans de ser traslladat amb avió a una unitat especialitzada en cremats en la pròxima ciutat de Valladolid.

Un amic de la família, José Manuel Taba, va dir que estava en estat greu però que s’havia comunicat amb la seva dona dimarts a la matinada.

«Està en una condició molt greu, però està conscient. Ha parlat amb la seva dona o li ha fet gestos», va dir Taba a Reuters. «Haurem d’anar pas a pas, és una situació molt complexa».

Controlat

Notícies relacionades

El foc al voltant de Tabara ha sigut controlat, però d’altres van continuar cremant als voltants, fins i tot al voltant d’un parc eòlic. L’incendi va començar a Losacio, Zamora, i ha causat dos morts, va deixar tres ferits de gravetat i més de 6.000 evacuats.

Rafael Reyes, funcionari del servei d’extinció d’incendis de la Comunitat de Madrid, va instar qualsevol persona que veiés fum a trucar als serveis d’emergència immediatament.

Temes:

Zamora Incendis