Altes temperatures

Sanitat estima en 510 les morts atribuïbles a l’onada de calor

De totes les morts, es calcula que més de 300 han sigut més grans de 85 anys

Sanitat estima en 510 les morts atribuïbles a l’onada de calor

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Institut de Salut Carlos III estima en 510 les morts atribuïbles a les altes temperatures registrades en els 7 primers dies de l’onada de calor que es corresponen amb el període que va del 10 de juliol fins a dissabte 16, dia en què es calcula que van morir 150 persones per la calor.

Segons l’estadística del Sistema de Monitoratge de la Mortalitat Diària (MoMo) de l’Institut de Salut Carlos III, les defuncions «observades i estimades» per causes atribuïbles a l’excés de temperatura van tenir el pic màxim dissabte, amb 150 morts, mentre que divendres n’hi va haver 123.

Els més grans, més sensibles

De les 510 persones que haurien mort per l’onada de calor, s’estima que 321 són més grans de 85 anys, 121 tenen entre 75 i 84, i 44 més haurien mort amb entre 65 i 74 anys.

Notícies relacionades

L’objectiu de l’estadística del MoMo és «identificar les desviacions de mortalitat diària observada respecte a l’esperada, segons les sèries històriques de mortalitat», i permet «calcular de manera indirecta» l’impacte de qualsevol esdeveniment d’importància en salut pública.

La intensa, duradora i extensa onada de calor acaba aquest dilluns, després de 9 dies de màximes entre els 39 i 45 graus a gairebé tota la Península, i tot i que les altes temperatures donaran una petita treva en l’arrencada d’aquesta setmana, la calor tornarà els pròxims dies.

Temes:

Calor