Foc a Andalusia

Reallotjades gairebé un miler de famílies després de segellar-se el perímetre de l’incendi de Mijas

La Junta encara qualifica d’intensa l’activitat del foc a dues de les quatre zones afectades, en concret a La Cuerda i a Pinos de Alhaurín

Reallotjades gairebé un miler de famílies després de segellar-se el perímetre de l’incendi de Mijas

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Prop d’un miler de famílies desallotjades per l’incendi de Mijas ha pogut tornar avui diumenge a les seves vivendes, com a conseqüència del segellament durant la nit de gran part del perímetre que afecta gairebé 2.000 hectàrees. El foc es manté no obstant amb bastanta intensitat a dues de les quatre zones delimitades per la Junta.

Al llarg de la matinada i durant el matí han tornat a les seves llars multitud de desallotjats, fins a quedar ara 650 cases desallotjades. De fet, al pavelló d’Alhaurín el Grande hi queden 29 persones amb atenció per part de voluntaris de Creu Roja i d’altres entitats, mentre que a les instal·lacions esportives d’Alhaurín de la Torre són tot just 4 els ciutadans desallotjats que requereixen assistència.

La consellera en funcions d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible, Carmen Crespo, ha reconegut que l’incendi ha generat al llarg de la matinada «alguns sobresalts», però ha remarcat que hi ha ja bastant de «perímetre segellat, gràcies a una tasca complicada però eficaç» per part dels 400 efectius que formen l’operatiu a les serres afectades.

Notícies relacionades

Ha afegit que hi ha dues zones amb foc intens, Pinos de Alhaurín i La Cuerda, on l’orografia difícil fa imprescindible la tasca per aire. Dels 18 mitjans aeris que tornaran a la feina aquest diumenge, 8 treballen des de primera hora del matí. Al llarg del dia es desplegaran per les zones més afectades dos avions amfibis dependents del Govern central, així com fins a sis helicòpters que desenvolupen les tasques d’extinció des de divendres. 

Crespo ha tornat a agrair l’esforç organitzatiu dels ajuntaments dels dos municipis, així com les tasques de coordinació que impliquen el Consorci Provincial de Bombers de Màlaga, els mateixos efectius del Pla Infoca o d’Emergències 112 i els cossos de seguretat de l’Estat, gestionats per la Subdelegació del Govern a Màlaga. La majoria de les famílies desallotjades que segueixen fora dels seus domicilis es troba a Puerto Pescador o El Chorro, a Alhaurín el Grande, així com a Pinos de Alhaurín, als voltants d’Alhaurín de la Torre.