Demana a Consum una investigació

¿Per què Facua ha denunciat Pescanova?

Seu de Pescanova a Redondela (Pontevedra).

Seu de Pescanova a Redondela (Pontevedra). / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Facua-Consumidors en Acció ha denunciat la marca gallega Pescanova davant el Ministeri de Consum per comercialitzar sota la denominació de «Pasta del Mar» tres productes que «no són realment pasta», ja que no estan elaborats amb els ingredients que la normativa assenyala que s’han de fer servir per poder utilitzar l’esmentat terme.

Tal com ha lamentat Facua en un comunicat, Pescanova ven tres productes de la seva marca La Pasta del Mar (tallarines de bacallà, tallarines de salmó i espaguetis de lluç amb tinta de sípia) i en cap d’ells consta que estiguin elaborats amb sèmoles, semolines o farina de blat, malgrat que es tracta d’ingredients essencials per poder ser denominat ‘pasta’, segons la legislació vigent.

«A més, els peixos que utilitza com a reclam en la denominació de cada producte no són els únics amb els quals estan elaborats. Fins a l’extrem que als seus denominats espaguetis de lluç, el peix només representa el 17% de la composició, mentre que el 40% és proteïna de peix», ha afegit l’organització de consumidors.

Sense especificacions

Per la seva banda, als tallarines de bacallà la presència d’aquest peix és del 37%, al qual s’hi suma un 28% de lluç, mentre que als tallarines de salmó hi ha un 36% de salmó i un 22% de proteïna de peix, sense especificar quina espècie.

Notícies relacionades

L’associació assenyala que presentar aquests productes amb les esmentades denominacions «indueix a error» als consumidors, que poden comprar-los sota la creença que són les úniques espècies de peix utilitzades en les seves respectives composicions.

Així, ha advertit que Pescanova podria estar incorrent en publicitat enganyosa o deslleial. D’aquesta manera, ha instat el Ministeri de Consum que investigui els fets i iniciï el corresponent expedient contra l’empresa.