Salt investiga una nova intoxicació de nens en casals d’estiu

  • Tres menors han hagut de ser atesos per vòmits i incapacitat d’ingerir líquids

  • El clor de la piscina o aliments en mal estat són les principals hipòtesis del succés

Salt investiga una nova intoxicació de nens en casals d’estiu
1
Es llegeix en minuts
ACN

Tres menors que participaven en un casal d’estiu de Salt (Gironès) han patit una intoxicació i han hagut de ser atesos a urgències perquè patien vòmits i eren incapaços d’ingerir líquids. Els nens van començar a tenir símptomes divendres al migdia mentre eren al casal que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) en el municipi. Al matí s’havien banyat a la piscina municipal infantil de Salt, però van haver de sortir davant la sospita que el clor pogués estar descompensat.

Fonts de l’Ajuntament de Salt han assegurat que els paràmetres de l’aigua de la piscina es revisen cada dia i que els d’aquell matí eren correctes. Per això també s’investiga com a hipòtesi del succés si els nens van ingerir algun aliment que els va provocar una reacció. El consistori farà aquest dilluns una reunió per aclarir els fets.

Es dona la circumstància que fa tot just 15 dies, onze alumnes de primària de l’escola El Pla van haver de ser atesos al CAP de Salt per una intoxicació soferta mentre es banyaven a la piscina infantil del complex municipal. En aquella ocasió, els paràmetres de PH i de clor estaven descompensats. A causa d’això, als nens se’ls van posar els ulls vermells i van tenir vòmits i tos.

Notícies relacionades

L’ajuntament no creu que els dos incidents estiguin relacionats ja que els menors afectats aquest divendres no tenien els ulls vermells i els símptomes van aparèixer quatre hores després que sortissin de l’aigua. En aquest cas, els petits presentaven dolor abdominal, vòmits i dificultats per ingerir líquids. Se’ls va traslladar a les urgències del CAP i de l’hospital Santa Caterina de Salt. Segons el consistori, ningú més ha patit aquesta reacció després de banyar-se a la piscina infantil municipal.

De moment es desconeix la causa exacta de la intoxicació. Entre les hipòtesis que s’investiguen hi ha la d’una nova descompensació del clor de la piscina i que els nens ingerissin algun aliment que se’ls va poder posar malament.