Investigació dels Mossos

Detinguts sis joves per una possible violació en grup a Barcelona

Una jove va denunciar una agressió sexual divendres a la matinada després de rebre l’alta per una intoxicació etílica

Detinguts sis joves per una possible violació en grup a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis joves a Barcelona per una possible violació en grup la matinada de divendres a la zona de la Barceloneta. Un dels arrestats està acusat d’agressió sexual i els altres cinc, d’abús sexual, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. La investigació es va posar en marxa a partir de la denúncia d’una jove que va ingressar divendres a l’Hospital Clínic de Barcelona amb una intoxicació etílica i que assegura que els sis joves l’haurien pogut sedar amb alguna substància estupefaent.

Segons el relat de la denunciant, la noia va sortir de festa dijous a la nit i no va tornar a casa, per això els seus pares van denunciar la seva desaparició. L’endemà va ingressar al Clínic amb una intoxicació etílica i va assegurar que no recordava res del que havia passat la nit anterior perquè havia perdut la consciència. Quan va anar recobrant la memòria, la jove va explicar que havia sigut agredida sexualment, que podia identificar els agressors i que sabia on localitzar-los, de manera que aquest matí, al rebre l’alta mèdica, s’ha dirigit als Mossos d’Esquadra per denunciar els fets.

Notícies relacionades

La policia catalana va tornar a enviar la víctima a l’Hospital Clínic, centre de referència en el tractament de casos d’agressió sexual, i va acudir al lloc que havia detallat la jove per localitzar els sis presumptes agressors. Segons el relat de la noia, els sis joves li haurien anul·lat la seva voluntat mitjançant alcohol i potser alguna substància estupefaent, però és molt difícil de comprovar-ho clínicament. Es pot recordar que la droga més utilitzada en els casos d’abús sexual per submissió química és l’alcohol.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat les sis detencions per aquesta agressió sexual i els fets han sigut denunciats aquest matí de dissabte, però els fets van succeir la matinada del 7 al 8 de juliol.