Plaseqcat desactivat

Aixecada l’alerta química a Bescanó per una barreja errònia de productes a Aigües de Girona

Durant la càrrega d’un dipòsit s’ha produït un núvol tòxic i s’ha confinat la població d’un quilòmetre al voltant

Aixecada l’alerta química a Bescanó per una barreja errònia de productes a Aigües de Girona

ICONNA / GLÒRIA SÁNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil ha aixecat la recomanació del confinament en un radi d’un quilòmetre entorn de l’empresa Aigües de Girona a Bescanó (Gironès), després que els Bombers hagin pogut neutralitzar el dipòsit afectat per una barreja errònia de productes.

Aquesta barreja havia provocat una reacció tòxica i això havia obligat a confinar els treballadors de la companyia i a recomanar-ho en un radi de mil metres. Els Bombers han introduït sosa càustica de forma controlada en el dipòsit per neutralitzar-lo.

L’incident s’ha produït cap a dos quarts de nou del matí. Els Bombers de la Generalitat han recomanat el confinament dels treballadors de la planta potabilitzadora d’Aigües de Girona a Bescanó (Girona) i els veïns de la zona per una reacció tòxica aquest divendres al matí.

Apagar la ventilació

Els serveis d’emergència han rebut l’alerta a les 8.29 hores i els Bombers de la Generalitat han estès el confinament decretat dels 30 metres inicials a un quilòmetre al voltant, i han instat a tancar portes i finestres i a apagar els serveis de ventilació.

Notícies relacionades

Cinc dotacions terrestres dels Bombers han treballat per neutralitzar amb aigua el dipòsit afectat i així evitar la condensació del vapor a la zona.

Sense persones afectades

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha detallat que no hi ha hagut cap persona afectada i, al lloc, també hi han treballat quatre unitats dels Mossos d’Esquadra regulant el trànsit i donant suport.