Alerta activada

Un incendi en una fàbrica química de la Llagosta obliga a confinar la població de matinada

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un incendi ha afectat aquesta matinada una indústria química de la Llagosta (Vallès Oriental, Barcelona). La situació ha obligat a confinar els habitants d’aquesta localitat, la part sud de Mollet del Vallès i el nucli de la Florida durant diverses hores, malgrat que a primera hora del matí s’havia aixecat el confinament.

El 112 va rebre el primer avís a les 00.31 hores i, a l’arribada dels Bombers, el foc estava totalment desenvolupat a l’empresa Hebron SA. El cos d’emergències ha donat per controlat l’incendi abans de les set del matí.

Línia ferroviària tallada

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) i s’ha hagut de tallar la línia R2 de Rodalies, molt pròxima a l’empresa, malgrat que la circulació també s’havia restablert a primera hora del matí.

L’empresa afectada és Hebron SA, dedicada a la fabricació de diferents productes químics i situada al carrer Girona de la Llagosta. A l’arribar-hi els Bombers, el foc afectava completament les instal·lacions. Fins allà s’hi van desplaçar en un primer moment 21 dotacions, entre els quals efectius del Grup Operatiu de Suport (GORDO) i del de Riscos Tecnològics (GRIT). Al final hi han acabat desplaçant 33 dotacions, incloent-hi el Furgó de Risc Químic.

Sense ferits

Quan es va declarar el foc, a la planta hi havia una desena de treballadors i cap d’ells ha resultat ferit.

Les tasques d’extinció de l’incendi han prioritzat reduir la intensitat del foc i protegir una caseta amb alt contingut de producte químic. També protegir una zona de dipòsits inflamables al carrer Montseny i evitar l’afectació a la zona de producció.

100 tones cremades

L’operació s’ha organitzat en tres sectors: al carrer Barcelona, el de Girona i a les vies del tren. S’ha treballat des de l’exterior amb camions d’aigua i des de les autoescales. Finalment, han cremat unes 100 tones d’azodicarbonamida.

Notícies relacionades

Els bombers han recomanat inicialment el confinament de la població de la Llagosta i, posteriorment, per la direcció del vent, de la part sud de Mollet del Vallès i el nucli de població de la Florida, a Santa Perpètua de Mogoda. També s’ha recomanat tancar les finestres.

Desplegament d’efectius

Al lloc també hi han treballat efectius de la Policia Local, de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de Protecció Civil del municipi.