Perillositat

Un incendi activa l’alerta química a Montornès del Vallès

Divuit dotacions de bombers han treballat en l’extinció del foc

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’incendi en una nau industrial de Montornès del Vallès (Barcelona) ha obligat a activar el pla d’emergències químiques de Catalunya (PLASEQCAT), segons un apunt de Protecció Civil a Twitter.

Els Bombers de la Generalitat estan treballant per apagar un incendi, que crema bidons que contenen líquid inflamable a l’exterior d’una nau industrial de la localitat, segons un comunicat del cos.

L’avís s’ha donat poc abans de les 19.00 hores i els Bombers han desplegat 18 dotacions per treballar en l’incident, i els treballs se centren evitar que el foc es propagui a les naus limítrofes i a contenir amb escuma el líquid inflamable.

Protecció Civil ha avisat en el seu Twitter de la perillositat que implica l’incendi: «Tot i que no s’ha decretat el confinament oficial de la població, si viviu en zones pròximes i us molesta el fum de l’incendi, quedeu-vos a casa i tanqueu les portes i finestres. Pareu els sistemes de climatització i ventilació».

Notícies relacionades

La nau afectada pertany a una empresa dedicada als dissolvents de pintures i en el moment de l’incendi no hi havia cap treballador a la nau.

L’incendi ha obligat a tallar el trànsit ferroviari entre les estacions de Mollet Sant Fost i Montmeló (Barcelona), i en les proximitats de la nau hi ha una gasolinera que no s’està veient afectada.