Crisi del coronavirus

Nova febre pels autotests per al coronavirus

La venda de proves autodiagnòstiques a les farmàcies es dispara davant l’augment de símptomes i l’inici dels viatges d’estiu

Nova febre pels autotests per al coronavirus

JOSÉ LORES

1
Es llegeix en minuts

Per comprendre en quin moment concret es troba la setena onada de la pandèmia, una bona mostra és el que està passant en general a les farmàcies de la ciutat. Aquests establiments són els únics autoritzats per a la venda d’autotests diagnòstics del coronavirus, i en les dues últimes setmanes han notat un repunt enorme en la venda d’aquests productes. «Se n’estan venent molts, una autèntica barbaritat. Hi ha moltíssima gent refredada que ve a comprar-se test per saber si estan contagiats o no», explica Ramón Molina, titular de la farmàcia Paseo Alfonso XII. I la percepció general és aquesta: s’està notant un important increment de símptomes respiratoris des de l’inici de l’estiu, i la ciutadania vol assegurar-se si es tracta del coronavirus. Tot i que en molts casos no és així, sinó que per exemple són les al·lèrgies habituals d’aquesta època de l’any.

Aquest augment general dels símptomes està provocant precisament que a les farmàcies també s’estigui venent un important nombre de medicaments antirefredats quan la causa de la malaltia no és el virus (per tractar la covid lleu només es recomana paracetamol).

Notícies relacionades

El repunt en la venda d’autotests diagnòstics en aquesta botigues té també un altre motiu: el fet que moltes persones se’n van de vacances i volen assegurar-se que estan sans abans de viatjar, especialment si van a veure familiars.

¿I l’augment dels contagis està provocant un increment de l’ús de les mascaretes? D’acord amb el percebut per les farmàcies de Vigo, no. És més, la venda dels tapaboques s’ha estabilitzat des del final de l’obligatorietat del seu ús als espais interiors. És a dir, la ciutadania continua comprant les mateixes mascaretes que abans. «En despatxem bastantes, però no notem que la gent en demani més», apunten des de la farmàcia Traviesas. Cal recordar que si una persona està contagiada, és recomanable que surti de casa o vagi al lloc de treball (en cas de trobar-se bé) amb una mascareta FFP2.

Temes:

Coronavirus