Al juny

Detingut un jove i denunciada una menor per provocar incendis al Garraf

Els focs del juny es van estendre per 184,86 hectàrees entre els municipis d’Olivella i Avinyonet del Penedès

Detingut un jove i denunciada una menor per provocar incendis al Garraf

BOMBERS

1
Es llegeix en minuts

Un jove de 22 anys ha sigut detingut com a presumpte autor dels dos incendis forestals haguts al juny al parc del Garraf (Barcelona), on s’han cremat 184,86 hectàrees, successos pels quals també ha sigut denunciada una menor de 17 anys que presumptament l’acompanyava a prendre el foc.

Els Mossos informen aquest dissabte en un comunicat que la detenció, en la qual van col·laborar els Agents Rurals i la Policia Local de Sant Pere de Ribes (Barcelona), es va practicar el dia 30 com a autor de dos incendis forestals. El jove ha passat avui a disposició del jutjat de Vilanova i la Geltrú (Barcelona). També van denunciar penalment una menor d’edat per la seva autoria en els mateixos fets. Fonts pròximes al cas han informat a Efe que els dos implicats mantenien una relació sentimental.

Focs provocats

Els fets es remunten al 18 de juny, quan es va declarar un incendi forestal entre els municipis d’Olivella i Avinyonet del Penedès (Barcelona), on van cremar 161,47 hectàrees, un dia en què estava activat el nivell 2 d’Emergències per l’elevat risc d’incendi forestal. Tres dies més tard, el 21 de juny, es va produir un altre incendi en una zona forestal pròxima a la urbanització Can Pere de la Plana, a la localitat de Sant Pere de Ribes, on el foc va cremar 23,39 hectàrees més.

Els dos focs van afectar un total de 184,86 hectàrees, 182,82 de les quals es troben dins de l’espai protegit del massís del Garraf.

Notícies relacionades

La investigació per aquest cas la van iniciar el 21 de juny agents de la comissaria de Vilanova i la Geltrú i efectius dels Agents Rurals, que van concloure que els dos focs havien sigut provocats i que els autors podrien ser un home i una noia que havien sigut vistos molt a prop dels dos focs.

Els agents van aconseguir identificar i localitzar l’home, que finalment va ser detingut pels Mossos a Vilanova i la Geltrú (Garraf), així com la menor denunciada penalment.