Sèxting

Els Mossos alerten d’una estafa sobre la difusió de vídeos íntims

Els Mossos alerten d’una estafa sobre la difusió de vídeos íntims
1
Es llegeix en minuts

Continua la proliferació de casos d’estafa en relació amb el sèxting, la pràctica que dona nom a l’enviament d’imatges i missatges de contingut sexual. Així ho constaten els Mossos d’Esquadra, que a través del seu compte de Twitter, han advertit que torna a circular amb força un missatge anònim que amenaça de difondre vídeos íntims del receptor de l’‘e-mail’ si no accedeix a pagar una quantitat de diners determinada. «Per molt creïble que sigui el missatge, no piquis. Ells no pararan i buscaran noves maneres d’estafar-te», aconsella la policia catalana.

El tuit adjunta un missatge real que ha rebut una de les víctimes, en el qual l’estafador explica que, gràcies a uns ‘hackers’, ha aconseguit disposar del contingut dels seus dispositius, entre els quals hi ha els de l’usuari. A partir d’aquí, el relat abunda en la manera com ha pogut monitoritzar la seva activitat i la càmera del seu ordinador i el seu mòbil, eludint el control de l’antivirus, i així ha pogut «gravar algunes de les seves pervertides sessions en solitari» en webs d’adults. El missatge continua assegurant que ha pogut gravar l’usuari «masturbant-se», i amenaça de difondre les imatges entre els seus contactes si no accedeix a pagar 1.390 euros, «l’equivalent en bitcoins», per eludir-ne el rastreig.

Termini limitat

Notícies relacionades

«Quan rebi aquesta transferència, eliminaré immediatament tots aquests vídeos lascius sense dubtar-ho. I després podrem fingir que res d’això ha passat mai», afegeix, amb cert to de cinisme. Mira de tranquil·litzar la víctima, assegurant-li que és «un home de paraula» i que és «un bon tracte» abans d’identificar el moneder de bitcoin per realitzar el pagament, procés per al qual disposa de 48 hores.

El missatge afegeix advertències com que no intenti avisar la policia ni rastrejar l’origen del missatge i finalitza la comunicació recomanant-li evitar «tornar a veure’s embolicat en aquest tipus d’incidents», mentre es permet la llicència de suggerir-li canviar les contrasenyes de tots els seus dispositius.