Oci educatiu

400 nens refugiats d’Ucraïna podran participar en activitats d’estiu a Catalunya

Més de 110.000 menors participaran en colònies i campaments organitzats per Fundesplai i la Fundació Pere Tarrés

400 nens refugiats d’Ucraïna podran participar en activitats d’estiu a Catalunya

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha reservat 400 places per a nens refugiats d’Ucraïna que vulguin participar en les activitats d’estiu de ‘L’estiu és teu’, un programa que organitza colònies d’estiu a Catalunya per a nens i joves de 5 a 16 anys. Actualment, a Catalunya, al voltant de 4.700 menors ucraïnesos escolaritzats podrien acollir-se a aquestes ajudes, cosa que suposa que un percentatge inferior al 9% d’aquests nens podran accedir a una plaça.

La reserva de places ha sigut anunciada aquest dilluns en roda de premsa per la consellera de Drets Socials Violant Cervera. En la trobada, Cervera ha assegurat que els nens ucraïnesos refugiats a Catalunya «es podran acollir també a la subvenció de beques si participen en activitats organitzades per entitats del sector o bé ens locals», a causa que la Direcció General de Joventut acceptarà la condició de refugiat com una justificació per accedir a la beca.

La Conselleria ha habilitat una partida per cobrir els costos de les 400 places per a nens refugiats d’Ucraïna, ha incorporat un estudi sobre oci educatiu a 600 nens i portarà a terme una prova pilot juntament amb Fundesplai, amb una formació específica a 50 monitors sobre salut emocional.

La campanya d’estiu de Fundesplai oferirà unes 80.000 places, entre colònies i casals per a nens i joves de 3 a 25 anys, a més de colònies també per a famílies. Per la seva banda, Fundació Pere Tarrés ha calculat atorgar més beques que mai, al voltant de 6.000, reforçant els seus programes per becar nens en situació de vulnerabilitat i, seguint la resta d’organitzacions, amb una línia específica de beques dirigida a menors refugiats d’Ucraïna.

Quant a les ajudes i beques per a la resta de nens i joves amb famílies en situació de vulnerabilitat, el Departament ha incrementat les partides fins als 1,4 milions d’euros (increment de 250.000 euros) i, d’aquests, 850.000 euros aniran directament a les principals federacions d’entitats d’educació en l’oci.

Aquest any, a més, l’Ajuntament de Barcelona ha atorgat un total de 23.159 beques per a la campanya d’activitats d’oci per a nens i adolescents de 0 a 17 anys durant l’estiu ‘T’estiu molt’, una campanya que va arrencar el passat 23 de juny i que ofereix més de 310.000 places per a al voltant de 1.000 activitats.

Notícies relacionades

El Departament de Drets Socials ha comptabilitzat, fins ara, la inscripció de 129.218 nens i joves en un total de 2.284 activitats d’oci educatiu organitzades per a aquest estiu a Catalunya. Això suposa la contractació de 14.408 monitors i 1.004 persones de suport, amb una inversió de 300.000 euros per a la contractació de monitors per a participants amb discapacitat o dependència.

La consellera ha destacat, per la seva banda, que «les previsions són arribar a nivells de participació similars als de l’any 2021, que va marcar el rècord registrat a Catalunya en activitats d’oci educatiu, amb un total de 445.508 participants al llarg de l’estiu».

Temes:

Estiu Vacances