Pirateria informàtica

¿Tens compte al Santander? Compte amb aquest correu

Clients de l’entitat estan rebent missatges des d’un correu electrònic que no té res a veure amb el banc

¿Tens compte al Santander? Compte amb aquest correu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos s’han fet ressò aquest dimecres d’una nova estafa que utilitza el nom del Banc de Santander per robar dades dels clients d’aquesta entitat. Ja ho va fer fa uns dies la mateixa entitat després de detectar-ho:

En concret, s’ha detectat una campanya de correus electrònics fraudulents coneguda com a ‘phishing’, suplantant el Banco Santander, de la mateixa manera que en altres ocasions se suplanta a altres entitats. Aquests missatges s’envien aparentment des d’un correu electrònic que no té res a veure amb l’entitat bancària.

Per captar l’atenció de l’usuari, utilitza la paraula ‘factura’ amb l’objectiu que aquest obri el correu, ho llegeixi i segueixi les instruccions. En cas de fer-ho, l’usuari acabarà descarregant codi maliciós al seu dispositiu que el que busca és robar-te dades.

Notícies relacionades

En el cas d’haver rebut un e-mail, si no has descarregat ni executat l’arxiu, possiblement el teu dispositiu no s’haurà infectat, simplement elimina el correu electrònic de la teva safata d’entrada. En cas d’haver-lo descarregat, també hauràs d’eliminar l’arxiu que trobaràs a la carpeta de descàrregues, afirma l’Oficina de Seguretat de l’Internauta.

Si l’afectat ha descarregat i executat l’arxiu maliciós, és possible que el seu dispositiu s’hagi infectat. Per desinfectar-lo i estar protegit, cal escanejar-lo amb un antivirus actualitzat o seguir els passos que trobaràs a la secció ‘desinfecció de dispositius’.