Crisi migratòria

La Policia marroquina frustra un intent de salt massiu de la tanca de Ceuta

59 migrants subsaharians van ser interceptats quan es dirigien de Tetuan a Castillejos amb la intenció de travessar la frontera

La Policia marroquina frustra un intent de salt massiu de la tanca de Ceuta

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia marroquina ha detingut aquest diumenge 59 migrants subsaharians entre les localitats de Tetuan i Castillejos quan es disposaven a llançar un intent massiu de salt de la tanca fronterera de Ceuta, segons han informat les autoritats marroquines.

Un grup de subsaharians s’ha concentrat aquest diumenge al matí amb la intenció de creuar la frontera, però han sigut interceptats quan es dirigien de Tetuan a Castillejos, localitat fronterera amb Ceuta, segons recull el portal de notícies marroquí le360.ma.

Els migrants portaven objectes de ferro i material per facilitar l’escalada de la tanca fronterera. Les autoritats han confirmat 59 detencions que han permès frustrar el salt.

L’operació ha sigut coordinada per la Direcció de la Policia de Tetuan i hi ha participat la Direcció General de Vigilància del Territori Nacional. S’ha obert una investigació judicial sobre els fets per intentar aclarir totes les possibles ramificacions d’aquest intent.

Notícies relacionades

Les detencions a l’entorn de Ceuta arriben després que divendres passat prop de 2.000 immigrants subsaharians protagonitzessin un violent assalt a la tanca que separa el Marroc de la ciutat espanyola de Melilla.

En l’assalt van morir almenys 23 immigrants, segons fonts oficials marroquines, tot i que organitzacions humanitàries adverteixen que la xifra de morts pot ser més gran.