Activitats d’estiu

Comencen les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés

L’entitat espera comptar amb 35.000 nens en les seves activitats d’estiu, una xifra tan alta com la del 2019

Comencen les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés

Fundació Pere Tarrés

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana han arrencat les activitats d’estiu després del final del curs escolar, cosa que significa la tornada dels casals, colònies i campaments que, per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, es podran disfrutar sense cap tipus de restricció. 

En el cas de la Fundació Pere Tarrés, s’espera que arribin a participar 35.000 nens en les seves activitats d’estiu, tant de la mateixa fundació com dels seus centres socioeducatius i esplais federats. Una xifra tan alta com la de l’any 2019. 

El tret de sortida el va donar el Centre d’Esplai Can Colapi de Sabadell, que dijous passat, 23 de juny, va organitzar el primer campament d’estiu per a una trentena de nois i noies, que passaran uns dies en un càmping del Port de la Selva (Alt Empordà). Aquest dissabte 25, uns 50 nens del Centre d’Esplai Trencaclosques de Barcelona han iniciat també les seves colònies d’estiu, tot i que el gruix de colònies i casals de Catalunya comencen la setmana vinent, a partir del dilluns 27 de juny.

Més beques que mai

Des de la Fundació Pere Tarrés, afirmen que les activitats d’oci educatiu tindran «una funció de recuperació emocional, després de dos anys de pandèmia que han deixat seqüeles psicològiques en la salut mental dels nens i joves».

Notícies relacionades

«A més, a la crisi de la covid-19 se n’ha sumat una de nova, generada per la guerra a Ucraïna, que ha disparat la inflació i els preus de la cistella de la compra i ha generat noves dificultats a les famílies més vulnerables», afegeixen. 

Per això, l’entitat reforçarà els seus programes per becar nens en situació de vulnerabilitat, i calcula atorgar al voltant de 6.000 beques amb la campanya ‘Cap infant sense colònies’. A més, aquest any la Fundació obre una nova línia de beques dirigida específicament als nens de famílies refugiades de la guerra d’Ucraïna.