L’educació a Catalunya

Les direccions crítiques amb Cambray es mobilitzen per acomiadar el curs

  • Convoquen una protesta el dia 29 per denunciar la «falta d’actuacions efectives del Departament» per solucionar les «evidents carències» de l’escola catalana

Les direccions crítiques amb Cambray es mobilitzen per acomiadar el curs

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Tot i que el curs lectiu 21-22 va acabar dimecres, els centres educatius segueixen amb la seva activitat de tancament de curs i de preparació del següent, marcat pel controvertit avançament de l’inici de les classes. Les direccions d’escoles i instituts públics que en un gest inèdit van donar suport a les mobilitzacions dels sindicats dels docents i van alçar també la veu per reivindicar millores en l’educació no volen que el curs acabi sense més ni més, «com si res hagués passat».

És per això que una trentena de direccions han organitzat una concentració, el pròxim 29 de juny, a les portes del Departament d’Educació (en el cas de Barcelona) i de les seus dels serveis territorials de la conselleria a la resta de Catalunya, per recordar al conseller Josep Gonzàlez-Cambray que segueixen preocupats per les «evidents carències» que pateix l’escola catalana per «atendre l’alumnat amb qualitat». Més recursos i més personal és, en essència, el que reclamen.

En un comunicat, obert a la incorporació de més direccions, recorden que el segon manifest que van fer públic, en què denunciaven que l’escola pública era a punt del col·lapse, va ser finalment subscrit per més de 750 directors i directores. I remarquen que també les famílies s’han mobilitzat a favor de l’escola inclusiva i contra la falta de recursos.

Notícies relacionades

Davant «la falta d’actuacions efectives per part del Departament», consideren que no poden tancar el curs sense tornar a expressar públicament la seva «preocupació per la situació de l’educació pública a Catalunya» i per les «evidents carenes que pateix per atendre tot l’alumnat amb qualitat». Ho faran a les 09.00 hores del dia 29 a la seu del Departament a Via Augusta.

El malestar de les direccions es torna a fer públic tot just unes hores més tard que Cambray enviés una carta d’agraïment a tots els docents catalans per la seva dedicació d’aquest curs, encara marcat per la pandèmia. «La vostra tasca ha permès un funcionament exemplar d’escoles i instituts», apuntava el conseller. En la missiva, els recordava les novetats del curs 22-23: avançament de l’inici de classes al 5 de setembre, extraescolars gratuïtes al setembre, baixada de ràtios a infantil 3, gratuïtat de l’infantil 2 i més ajuda als alumnes vulnerables.