Des d’aquest dijous

L’èxode massiu de l’àrea de Barcelona per Sant Joan posarà a prova l’AP-7

450.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona entre les 15.00 hores d’avui i les 15.00 hores de demà divendres

L’èxode massiu de l’àrea de Barcelona per Sant Joan posarà a prova l’AP-7

Operacion retorno de fin de semana en la autopista retenciones. AP-7 retenciones a la altura de la Porta de Barcelona. FOTO de ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja ha arribat el pont més temut a les carreteres per als responsables del trànsit a Catalunya: la previsió, com altres anys, és que uns 450.000 vehicles surtin de l’àrea de Barcelona entre les 15.00 hores d’aquest dijous 23 i les 15.00 hores de divendres 24. La mirada està fixada especialment en l’autopista AP-7. Interior confia en una sortida escalonada per evitar precisament que aquesta via col·lapsi.

L’operació tornada del diumenge 26 de juny es portarà a terme entre les 12.00 i les 0.00 h i es calcula que uns 260.000 vehicles es mobilitzaran cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. A més, convé destacar que hi haurà un gran nombre de desplaçaments locals a tot el territori concentrats principalment la tarda i nit d’aquest dijous per celebrar la revetlla.

Les destinacions cap a les zones costaneres seran les que registraran més afluència de vehicles. Les principals afectacions viàries tindran lloc aquest dijous a la tarda i divendres al matí quant a la fase de sortida. I també es preveuen complicacions viàries diumenge a la tarda, quan es concentrarà l’operació tornada.

Aquest any es preveu una mobilitat comparable a la del 2016 i la del 2021, ja que hi va haver operacions especials similars. Durant aquests dos anys es van registrar importants retencions especialment durant l’operació sortida de la tarda de la revetlla. Les congestions més importants en aquesta sortida es van concentrar en el tram central de l’AP-7 (la zona entre l’antic peatge de Martorell i l’antic peatge de la Roca). A més, el 2016 i el 2019 els factors de retenció (valor que s’obté amb la durada i la longitud de les retencions) van ser 423,89 i 268,2 respectivament, i en aquest sentit es van registrar congestions importants durant la tarda prèvia a la revetlla.

Limitacions per als camions

Notícies relacionades

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va recordar ahir que per controlar el trànsit, al tram central de l’AP-7 entre l’antic peatge de la Roca i l’antic peatge de Martorell, els camions hauran de circular a 80 km/h, pel carril de la dreta i no podran fer avançaments. La sanció per no fer-ho serà de 500 euros. També per als camioners s’habilitaran zones de descans en el que eren les antigues zones de peatge de l’AP-7.

A més, per millorar la fluïdesa del trànsit en l’operació tornada de diumenge, s’instal·laran més de 100 quilòmetres de carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7. Serà en sentit nord entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l’AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei, a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat, i a la C-32 sud entre Gavà i Cornellà de Llobregat, per augmentar la capacitat viària d’aquestes vies i trams.