L’OCU llança aquest avís nutricional sobre les coquetes de blat de moro inflat

L’OCU llança aquest avís nutricional sobre les coquetes de blat de moro inflat

Marta Jordi

1
Es llegeix en minuts

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix contra la creença que les coquetes de cereals inflats ajuden a aprimar-se. Un estudi comparatiu de 151 coquetes d’arròs i blat de moro, principalment, però també de civada, espelta i blat, reflecteix el contrari, sobretot quan són coquetes de sabors o amb xocolata.

De fet, aquestes últimes ni tan sols són saludables. L’atractiu de les coquetes de cereals senzilles, sense gustos ni xocolata, rau en les poques calories que tenen per cada unitat, ja que són productes amb poc pes i molt aire.

Tanmateix, traslladant-les a 100 grams, les calories ja es fan notar: 383 kcal, davant les 240 de la mateixa quantitat de pa blanc o les 251 de pa integral.

Productes no saludables

Però és que les coquetes amb gustos o amb xocolata tenen una aportació calòrica encara superior: 443 i 471 kcal, respectivament. És més, es tracta de productes no saludables, sobretot les de xocolata.

Notícies relacionades

Primer, perquè l’elevada aportació calòrica procedeix de grans quantitats de greixos i sucre. I segon, perquè s’hi afegeixen tota mena d’aromes, colorants i potenciadors del gust per ocultar la pobresa dels seus ingredients, tal com s’explica a la revista OCU Salud de juny.

Dieta variada

En definitiva, si el que es pretén és aprimar-se l’OCU aconsella seguir una dieta variada i equilibrada. De fet, sempre és possible triar altres aliments més saludables per als refrigeris, sobretot en el cas dels més petits, per als quals la fruita, la fruita seca natural i els bocates de pa integral amb oli d’oliva, tomàquet, pernil o formatge han de ser els protagonistes.