La positivitat, com al gener

Covid Catalunya: Última hora del nombre de casos de coronavirus

Covid Catalunya: Última hora del nombre de casos de coronavirus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els contagis de covid continuen creixent a Catalunya, amb més de 2.200 nous diagnòstics diaris en l’última setmana, cosa que ha fet que es tornin a superar els 1.500 hospitalitzats per la infecció i que els pacients crítics a les ucis augmentin. Alguns indicadors són tan alts com al gener, no així els efectes.

Segons les dades actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, avui hi ha 1.517 persones hospitalitzades per covid, 232 més que fa una setmana, 40 de les quals estan greus a les ucis, set més que dimarts passat, 19 d’elles intubades i 2 amb ECMO (respiració extracorpòria).

Notícies relacionades

El nombre de morts per covid en tota l’epidèmia ascendeix a 27.636, 36 dels quals –quatre interns de residències geriàtriques– han mort en els últims set dies, més de cinc morts al dia de mitjana pel virus.

La velocitat de propagació del virus (Rt) avui s’ha situat en 1,22, setze centèsimes més que fa una setmana, és a dir, que cada cent infectats contagien una mitjana de 122 persones, cosa que indica que el virus continua creixent amb l’expansió de les subvariants BA.4 i BA.5 de l’òmicron, més contagioses. La positivitat és elevadíssima, com al gener: al 25,4%. Cada dia més allunyada del 5% que estableix l’OMS per considerar controlada una epidèmia.