Incendis simultanis

El Govern estudia mesures per evitar nous focs de cara a la revetlla de Sant Joan

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat a la ciutadania que segueixi les indicacions: «Qualsevol activitat pot fer néixer o facilitar que es propagui un incendi»

El Govern estudia mesures per evitar nous focs de cara a la revetlla de Sant Joan

Reuters / Albert Gea

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president del Govern, Pere Aragonès, ha explicat que el Govern estudia «poder fer més recomanacions» entre dimarts i dimecres, d’acord amb la previsió meteorològica, de cara a la revetlla de Sant Joan.

«Aniran en la línia del que cada any anem dient, farem les que siguin absolutament necessàries, però no en farem que no tinguin sentit», ha respost al ser preguntat per si es plantejaven prohibir les fogueres o els petards.

Aragonés va reiterar que el risc d’incendis és «altíssim» per les altes temperatures i una humitat molt baixa. Per això ha tornat a fer una crida a extremar les precaucions, especialment ara que ve Sant Joan, perquè «qualsevol activitat pot fer néixer o facilitar que es propagui un incendi» i ha demanat a la ciutadania que segueixi les indicacions.

Elena confia a perimetrar els dos incendis actius

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que aquest dilluns confien a poder perimetrar els incendis de Peramola/Oliana i el d’Artesa, que ha arrasat 2.700 hectàrees.

Notícies relacionades

Elena ha explicat que ha sigut «molt difícil» mantenir el flanc dret de l’incendi d’Artesa controlat, però que s’ha aconseguit «a través de mitjans aeris i molts de terrestres». Va explicar que aquest era l’objectiu del dia, però que llavors va aparèixer un altre foc gran, el d’Oliana. En aquest cas, estan centrats en el flanc dret, per evitar que s’eixampli.

Els altres focs actius estan «o controlats, o estabilitzats». El conseller va insistir que el país està patint la «simultaneïtat» dels focs, amb una mitjana de 45 incendis diaris, des de dimecres. Els Bombers han atès 229 avisos per incendis de vegetació: 83 de vegetació urbana, 76 d’agrícoles i 70 de vegetació forestal. Elena ha admès que això ha generat «una tensió molt notable» però ha destacat que els cossos d’emergència se n’estan sortint satisfactòriament.