L’educació a Catalunya

Cambray, aplaudit a l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet

  • L’escola s’afegeix a la xarxa pública després de la modificació del decret llei d’integració de centres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després del curs intens que ha passat, amb vagues de professors, malestar de direccions d’escoles i de famílies, i del qual li espera al setembre, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha tingut aquest dimecres un moment de respir, d’alleujament, a l’Hospitalet de Llobregat.

Alumnes i professors de l’Acadèmia Cultura l’han rebut amb aplaudiments, mostra d’agraïment i satisfacció després que el Govern, després d’una votació en el Parlament, atengués les seves demandes i integrés a la xarxa pública aquest centre concertat, evitant així el tancament de l’escola.

Ja de cara al curs 22-23 vinent, aquesta escola ja no figura com a concertada. Les necessitats d’escolarització que hi ha al barri de la Torrassa han sigut un dels elements clau que ha permès la integració de l’Acadèmia Cultura a la xarxa pública. La majoria de l’alumnat s’escolaritzarà en els mòduls del carrer Mas, ara ocupats per l’escola Ernest Lluch, que es traslladarà a un nou edifici.

El Govern va aprovar aquest dimarts la modificació del decret llei de procediments d’integració de centres educatius a la xarxa pública, que datava del 2019. Amb aquesta modificació, es permetrà la integració d’un centre concertat o d’una altra administració malgrat que no aporti un edifici (com és el cas de l’Acadèmia Cultura), sempre que s’ubiqui en un entorn desfavorit socioeconòmicament i la zona tingui necessitats d’escolarització.

L’Acadèmia Cultura s’afegeix a 10 centres concertats o municipals més que s’han integrat a la xarxa pública recentment. En el curs 20-21, s’hi van integrar l’Institut Escola Eixample de Barcelona (abans Immaculada Concepció), l’Ateneu Igualadí, l’Institut la Vall de Tenes (Santa Eulàlia de Ronçana) i el centre d’educació especial Virolai (Cornellà de Llobregat).

Notícies relacionades

Aquest curs 21-22, s’hi han integrat l’Institut Escola Intermunicipal del Penedès (Sant Sadurní d’Anoia) i, a Barcelona, l’Institut Escola Elisabets (abans Labouré), l’Institut Escola Sicília (abans Marillac), l’Institut Escola Londres (abans Sagrada Família) i l’escola Aldana (abans Sagrat Cor).

Per al curs 22-23, a més de l’Acadèmia Cultura s’hi ha integrat l’Institut Escola Projecte de Barcelona.