La lluita contra la pandèmia

Catalunya elimina les mesures del protocol covid a les escoles

  • Salut i Educació acaben amb els grups bombolla, tot i que recomanen mantenir-los al menjador

  • La instrucció també aconsella als centres seguir amb la ventilació i la higiene de mans

Catalunya elimina les mesures del protocol covid a les escoles

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Catalunya elimina les mesures que quedaven del protocol covid en els centres educatius. Així ho han fet públic aquest dijous els departaments d’Educació i de Salut, que han aprovat una nova instrucció per la qual a partir d’ara s’eliminen els grups bombolla tant en exterior com en interior, tot i que es recomana mantenir-los al menjador. La instrucció també aconsella a les escoles que tinguin identificats els grups bombolla per si l’evolució de la pandèmia recomanés recuperar-los.

Les sortides esglaonades es deixen a criteri de cada centre, en funció de l’organització que tinguin. I permeten recuperar les reunions presencials amb les famílies. Totes les mesures estan en línia amb l’acord de la Comissió de Salut del Ministeri de Sanitat, que es va pactar el 3 de maig.

La instrucció recull que la mascareta, que ja no és obligatòria ni en interiors ni en exteriors en cap mena de centres, inclosos els d’educació especial, encara que continua sent obligatòria en el transport escolar per a alumnes a partir de sis anys.

Educació i Salut demanen a les escoles que prioritzin les activitats a l’aire lliure i que mantinguin la ventilació i la higiene de mans.

Notícies relacionades

Així mateix, es recomana que qui tingui «símptomes aguts» compatibles amb la covid o qualsevol altra malaltia infecciosa i transmissible eviti anar a l’escola. L’afectat podrà tornar al centre si milloren els símptomes i si ha estat 24 hores sense febre.

Amb aquesta instrucció s’esclareix el panorama actual, en què moltes escoles continuaven aplicant el protocol i d’altres ja havien adoptat la plena normalitat.