Òmicron

Margarita del Val adverteix: «Som davant una onada greu»

  • «És com si portéssim unes ulleres d’aquestes de colors i veiéssim la situació actual més positiva del que realment és», ha indicat

Margarita del Val adverteix: «Som davant una onada greu»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Margarita del Val, viròloga del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), ha explicat en una entrevista a Onda Regional Murcia que, malgrat el relaxament generalitzat de la població davant el coronavirus, la realitat revela que els contagis i les hospitalitzacions es mantenen.

Notícies relacionades

En una entrevista radiofònica per al magazine ‘Tarde abierta’ d’Onda Regional Murcia, la científica ha sigut taxativa: «El nombre total de morts d’aquesta última onada és molt alt, més de 16.000 a tot el país, i desconeixem la xifra real de contagis. És molt greu, encara que no hi hagi aquesta percepció en absolut. Tenim la impressió que és més probable que ens toqui lleu per la vacuna, però en absolut som davant una pandèmia acabada», ha remarcat.

Per la investigadora del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa, estem veient la pandèmia des d’una òptica massa optimista. A més, va recordar que l’onada de contagis causada per la variant òmicron es manté molt activa, per la qual cosa va apel·lar a la responsabilitat personal. «És com si portéssim unes ulleres d’aquestes de colors i veiéssim la situació actual més positiva de que realment és», ha indicat.

Temes:

Coronavirus