La positivitat, com al gener

La covid, a Catalunya: última hora del nombre de casos de coronavirus

La covid, a Catalunya: última hora del nombre de casos de coronavirus

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La setena onada del coronavirus continua el seu avenç, tot i que no a la velocitat amb què ho van fer les onades passades gràcies a l’elevada immunitat poblacional (la taxa de vacunació és molt alta, però a més hi ha moltes persones que han passat la malaltia) i a la pujada de temperatures, que facilita la vida a l’exterior. Tot i així, la pressió hospitalària està començant a pujar i avui els hospitals de Catalunya tenien ja 1.002 malalts amb covid-19, segons xifres de la Conselleria de Salut. És a dir, han superat el llindar de 1.000. A les ucis hi havia 33 malalts, dos més que divendres. Salut, igual que el Ministeri de Sanitat, comunica ara les dades dues vegades per setmana (els dimarts i divendres) i les proves diagnòstiques han passat a concentrar-se en les persones més vulnerables o els pacients greus.

Altres indicadors també segueixen a l’alça, com l’índex de reproducció del virus (l’Rt, que marca la velocitat a què es reprodueix el virus), que ha pujat mínimament, passant d’1,18 a 1,19. 

El nombre de morts per covid-19 en tota l’epidèmia ascendeix a 27.216, 20 dels quals comunicats en els últims quatre dies. Quant a la incidència acumulada a 14 dies, aquesta ha pujat de 329 a 351 i la de set dies de 174 a 190.

Conjunt espanyol

Notícies relacionades

En el conjunt de tot Espanya l’epidèmia també continua ascendint. En comparació amb l’1 d’abril, la incidència acumulada a 14 dies ha pujat un 83%, i ha passat de 459 casos per 100.000 habitants als 843. Els ingressats als hospitals han augmentat un 75%, al passar dels 4.150 de principis del mes passat als 7.291 d’ahir. En els últims set dies van morir a Espanya 222 persones. 

Epidemiòlegs com Joan Caylà demanen el Govern que rectifiqui i els positius obtinguin la baixa laboral i s’aïllin. També, que tornin les mascaretes als interiors i que s’avanci en les terceres dosis.