Balears - Turisme

El megacreuer ‘Wonder of the Seas’ deixa un «núvol de fum tòxic» sobre Palma de Mallorca

El nou colós de Royal Caribbean contamina «gairebé 10 vegades més que tots els cotxes de Palma junts», denuncia la Plataforma Anticreuers

El megacreuer ‘Wonder of the Seas’ deixa un «núvol de fum tòxic» sobre Palma de Mallorca
1
Es llegeix en minuts

El Wonder of the Seas, considerat el creuer més gran del món, ha arribat aquest dilluns a Palma per segona vegada després del seu viatge inaugural del 3 de maig passat.

El nou gegant dels mars, propietat de la naviliera Royal Caribbean, ha atracat a Mallorca dies després de l’acord assolit mitjançant el qual Palma s’ha convertit al primer port espanyol –i el segon del Mediterrani després de Dubrovnik– a limitar a un màxim de tres al dia el nombre de creuers i, d’aquests, només un podrà ser un megacreuer de més de 5.000 places com el Wonder of the Seas. No obstant, aquest acord ha sigut criticat per la Plataforma Anticreuers, que ha qualificat l’acord com a «molt poc ambiciós».

Notícies relacionades

El ‘Wonder of the Seas’ pertany a l’última generació de vaixells de creuer que es caracteritza pel seu gigantisme, i les moltes prestacions tant d’oci com d’habitabilitat. Fa 64 metres d’ample, 362 metres d’eslora i un pes de 230.000 tones. La seva capacitat per allotjar és de 6.988 passatgers i compta amb una tripulació de 2.300 persones.

En aquest sentit, entitats ecologistes i molts ciutadans han criticat a les xarxes socials el gran «núvol de fum tòxic» que el ‘Wonder of the Seas’ ha deixat sobre Palma quan ha atracat.